Rikosuhrimaksu

Liikenne 19.6.2014

Parhaimman juhannuksen vietät ilman poliisia

Juhannuksena rattijuoppoja käräytetään liikenteessä ja vesillä. Poliisi valvoo myös ajonopeuksia ja turvavälejä.

Juhannusajan vilkkain menoliikenne ajoittuu torstai-iltapäivään. Poliisin vinkit ruuhkaliikenteeseen ovat riittävä turvaväli ja turhien ohituksien välttäminen. Vaihtoehtoisia ajoreittejä kannattaa myös harkita, poliisi neuvoo.

Juhannuksen paluuliikenne painottuu sunnuntaille 22. kesäkuuta. Liikenne on vilkkaimmillaan todennäköisesti klo 18–22.

Juhannusviikonloppuisin  rattijuoppoja on yleensä jäänyt kiinni selvästi enemmän kuin muina viikonloppuina. Rattijuoppojen aiheuttamista liikenneonnettomuuksista kaksi kolmannesta tapahtuu valtateitä pienemmillä teillä.

Viime vuoden tilastot ovat synkkiä, kesä-heinäkuussa peräti 21 henkilöä menetti henkensä rattijuopon aiheuttamissa liikenneonnettomuuksissa. Kaksi kolmannesta rattijuoppojen aiheuttamista kuolonkolareista tapahtuu valtateitä alempiluokkaisilla teillä.

Poliisi muistuttaa myös, että alkoholi ja vesiliikenne eivät sovi yhteen. Pelastusliivit ja veneen varustuksen on syytä olla kunnossa.

Katso poliisin hätkähdyttävä varoitusvideo vesillä liikkumisen vaaroista!

Jaa artikkeli

Uusimmat