Ajoneuvot 15.8.2014

Ferrari 250 GTO myytiin 38 miljoonalla dollarilla

Huutokaupatun klassikko-Ferrarin myyntihinta nousi ennätyskorkeaksi.

Kaliforniassa järjestetyssä Bonhamsin Quail Lodge -huutokaupassa myytiin elokuun 14. päivä Ferrari 250 GTO ennätykselliseen 38,1 miljoonan dollarin hintaan. Hinta sisältää myyjän kymmenen prosentin palkkion. Auto on arvokkain Bonhamsin Quail Lodge -huutokaupoissa myydyistä autoista.

Klassikkoautojen keräilijöiden piireissä arvioidaan kuitenkin auton vaihtaneen omistajaa sopuhintaan. Viime vuonna eräs 250 GTO nimittäin vaihtoi omistajaa 52 miljoonalla yhdysvaltain dollarilla. Tämä asetti odotukset vuoden 1962 GTO:n hinnasta maksettua myyntihintaa korkeammaksi.

Auto oli ennen huutokauppaa samalla omistajalla lähes 50 vuotta. Vuonna 1965 auton ostanut Fabio Violati nautti autostaan erilaisissa klassikkoautoille suunnatuissa kilpailuissa vuosikymmenten ajan.

Arvokas kokoelma

The Maranello Rosso Collection of Ten –kokoelman kymmenen Ferraria huutokaupattiin eri omistajille yhteensä lähes 66 miljoonan dollarin hintaan. Joukossa oli muun muassa vuoden 1953 Ferrari 250 Mille Miglia Berlinetta, joka myytiin 7 260 000 dollarin hintaan. Auto oli ensimmäinen Battista Pinin Farinan suunnittelema auto Enzo Ferrarille.

Viikonloppuna Quail Lodge –huutokaupassa myydään vielä 107 klassikkoautoa, joiden joukossa on Ferrareiden lisäksi muita eurooppalaisten autotehtaiden valmistamia autoklassikoita.

Lisätietoa huutokaupatun Ferrari 250 GTO:n historiasta:

https://moottori.fi/ajoneuvot/jutut/myydaan-ferrari-250-gto-ilman-hintavarausta/

Teksti: Santeri Petrell Kuva: Bonhams

 

Jaa artikkeli

Uusimmat