Ajoneuvot Pariisi 2014 30.9.2014

Maailman suurin autonäyttely

Mondial de l’automobile  2014 Paris

Autokansa kokoontuu Pariisiin, jossa on näytillä teknisiä innovaatioita, huikeita automuotoilututkielmia, vähäpäästöisiä uutuuksia ja mahtipontisia ratkaisuja – sekä väenpaljoutta.

Pariisin autonäyttely järjestetään parillisina vuosina Frankfurtin kanssa vuorotellen. Mukana ovat kaikki autonvalmistajat. Salamavalojen loisteessa paistattelevia uutuusmalleja on kerrottu olevan yli 100.

Pariisin tapahtuma on alansa suurin kävijämäärällä mitattuna. Edellisellä kerralla vuonna 2012 kävijöitä oli yli 1,2 miljoonaa! Pariisin autonäyttely on myös alansa vanhin, sillä ensimmäinen näyttely järjestettiin vuonna 1898.

 Auki yli kaksi viikkoa

Moottori kertoo tuoreeltaan näillä sivuilla Pariisiin kiinnostavimmat uutiset ja uutuudet tekstein ja kuvin. Yleisölle näyttely on avoinna yli kaksi viikkoa lokakuun 4. päivästä alkaen. Näyttely on avoinna klo 10–20, torstaisin ja perjantaisin klo 22 asti.

Näyttely järjestetään Pariisin keskustan lounaispuolella Porte de Versaillesin messukeskuksessa. Viiden messuhallin yhteinen pinta-ala on 96 000 m2.

Näyttelyalue on kävelyetäisyydellä keskustasta, mutta messuhalleja varten jalkoja säästääkseen kannattaa käyttää metroa. Lentoyhteydet Pariisiin ovat tiheät, Finnair lentää viisi kertaa päivässä, joten periaatteessa päiväreissukin onnistuu. Toki Pariisissa riittää nähtävää useammaksikin päiväksi.

Norwegian lentää suoraan Pariisiin maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin Orlyn kentälle, joka on periaatteessa hieman lähempänä messukeskusta kuin Finnairin käyttämä Charles de Gaulle -lentoasema.

Pääsyliput maksavat aikuisille 14 euroa ja alle 25-vuotiaille 8 euroa. Alle 10-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi.

Petri Munukka

Jaa artikkeli

Uusimmat