Pariisi 2014 Urheiluauto 2.10.2014

Jaguar XE

Jaguar hyökkää saksalaisten apajille.

Hyvässä vauhdissa olevan brittivalmistajan mallisto laajenee Pariisissa ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle esiteltävällä XE-mallilla. Takavetoinen auto sijoittuu BMW 3-sarjan kokoluokkaan, missä Jaguar vieraili vuosituhannen vaihteessa Ford-perustaisella X-typellä.

Uutuus luottaa korissaan alumiinin käyttöön. Auton luvataan olevan Jaguarin kevein ja aerodynaamisin (Cd 0,26) neliovinen perheauto.

Moottorivalikoimasta löytyy kiinnostavat kaksilitraiset turboahdetut bensiini- ja dieselmallit. Jälkimmäisestä luvataan tarjolle 99 g/km hiilidioksidipäästöihin yltävä versio. Vaihteistoksi tarjotaan kuusivaihteista manuaalia tai kahdeksanvaihteista automaattia.

Malliston huippuna on alkuun XE S, jota vauhdittaa F-type –urheiluautosta tuttu kolmelitrainen mekaanisesti ahdettu V6. 340 hevosvoimaa ja 450 newtonmetriä vääntöä riittävät kiihdyttämään auton sataan kilometriin tunnissa alle viidessä sekunnissa. Tätäkin tehokkaampi R versiosta ei ole vielä paljastettu mitään.

Jaa artikkeli

Uusimmat