Konsepti Pariisi 2014 2.10.2014

Lamborghini Asterion LPI-910-4

Volkswagen-konsernin hybridihuuman tuulet näkyvät Italiassa. Perinteisesti hyvin vahvoja tunteita herättänyt Lamborghini julkaisi uuden hyvin tuotantovalmiin oloisen konseptiauton.

Asterion LPI-910-4:n mallinimi avautuu seuraavasti: LP tarkoittaa pitkittäistä keskimoottoria ja I tulee italian ilmauksesta hybridille: ibrido Numerot paljstavat hevosvoimat ja vetävien pyörien määrän.

Huima teholukema on saatu 5,2-litraisen 602 hevosvoimaisen V10-bensiinimoottorin ja kolmen sähkömoottorin kera. Itse Asterion-sana tulee antiikista. Sen kerrotaan olevan oikea termi myyttiselle minotaurille, eli yhdistelmälle härän päätä ja ihmisen vartaloa. Eräänlainen hybridi tietysti. Kysymykseen mahdollisesta täyssähköisestä Lamborghinista yhtiön johtaja Stephan Winkelmann kommentoi yhtiön haluavan tutkia kaikkia mahdollisuuksia, myös turboahdettuja moottoreita.

Jaa artikkeli

Uusimmat