Pariisi 2014 Perheauto 3.10.2014

Skoda Fabia

Tsekkiläinen pikkuauto esiteltiin myös farmarina.

Skodan ykkösuutuus Pariisissa oli uusi Fabia. Perinteisenä pystyperänä sekä tilavampana farmarimuunnoksena julkaistu Fabia jatkaa edeltäjiensä toimivalla reseptillä. Skoda kehuu kolmatta sukupolvea aiempaa sporttisemmaksi, innovatiivisemmaksi ja luonnollisesti modernimmaksi.

Fabian muotoilu on muuttunut särmikkäämmäksi ja autosta on helppo löytää esimerkiksi konsernisisar Volkswagen Polon piirteitä. Skoda kertoo uutuuden olevan myös aiempaa urheilullisempi. Rallimaailmaankin viitatan, mutta oleellisempaa lienee uuden Fabian olevan hieman aiempaa matalampi ja leveämpi.

Monikäyttöisyyttä ei myöskään ole unohdettu. Tavaratilan voi jakaa korkeussuunnassa kahtia kahteen korkeuteen asennettavalla hattuhyllyllä.

Skodan tekniikkauutuuksiin kuuluu matkapuhelimen kuvaruudun keskikonsolin näytölle peilaava teknologia. Valmistaja myös kehuu Fabian sisältävän normaalisti vain luokkaa kalliimmista autoista löytyvää aktiivisen turvallisuuden teknologiaa. Siinäkin kenties linkki Poloon.

Ensimmäiset koeajokokemukset uutuudesta saadaan jo lokakuun aikana.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Uusimmat