Pariisi 2014 Perheauto 2.10.2014

Smart Fortwo – Kompakti kaupunkiauto

Smartilta uutta esille kaksin kappalein. Kertaalleen kuopattu ForFour palaa mallistoon.

Smartillakin on Pariisissa pitkästä aikaa uutuuksia näytillä jopa kaksin kappalein. Mallinimet ovat tutut Fortwo ja vuosia sitten kuopattu Forfour, mutta nyt molemmat pohjautuvat samalle Renaultin Twingoa varten kehittämälle takamoottoriselle perustekniikalle. Fortwo on edelleen kaksipaikkainen alle kolmimetrinen kaupunkiauto ja Forfour siitä 80 senttimetrillä ja kahdella ovella pidennetty versio. Takakontin alla olevasta moottoritilasta löytyy joko vapaastihengittävä litrainen tai turboahdettu 0,9 bensamoottori, dieseliä ei mallistoon tule. Moottorit ovat 3-sylinterisiä, tehoiltaan 52 kW/71 hv ja 66 kW/90 hv. Voimansiirtoon käytetään viisivaihteista käsivalintaista vaihteistoa tai automaattista twinamic-kaksoiskytkinvaihteistoa.

ABS-jarrujärjestelmä, ASR-vetoluistonesto ja ESP-ajonvakautus ovat vakiovarusteita uusissa smarteissa, samoin sivutuuliavustin. Jarruihin on integroitu mäkilähtöavustin ja jarruavustin.

Uuden smart-sukupolven myynti alkaa marraskuussa.

Jaa artikkeli

Uusimmat