Katumaasturi Pariisi 2014 4.10.2014

Suzuki Vitara

Uusi sukupolvi saapuu Suomeen yllättävän pian.

Vitara kuulunee niiden autojen joukkoon, joiden nimi tunnetaan auton suhteellisesta harvinaisuudesta huolimatta. Suomen markkinoiden harvinaisuudesta huolimatta Vitara on voimissaan, autosta julkaistiin Pariisissa uusi sukupolvi.

Katumaasturin moottorivalikoima koostuu 1,6l-litraisista bensiini- ja dieselmoottoreista. Ennestään SX4 S-Crossista tutut voimanlähteet tuottavat kumpikin 120 hevosvoimaa, mutta dieselin 320 Nm vääntömomentti on melkein kaksinkertainen bensiinikoneen 156 yksikköön verrattuna.

Vitaran muotoilussa näkyy selkeän korostunut vyötärölinja, hieman Land Rover –malliston tyyliin. Suzukin mallistossa auto sijoittuu kokonsa puolesta S-Crossin alapuolelle: se on 125 millimetriä lyhyempi, hieman leveämpi ja 35 millimetriä korkeampi.

Kansainvälisesti Vitara tulee tarjolle nelivedon lisäksi etuvetoisena. Tällä hetkellä Suomen Suzuki-valikoima keskittyy nelivetoisiin, joten Vitaran voi olettaa saapuvan neliveto vakiovarusteena. Se selviää viimeistään Vitaran saapuessa maahan ensi talven aikana, kenties maaliskuussa.

Teksti ja kuvat Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Uusimmat