Pariisi 2014 4.10.2014

Taskuraketteja ja sinisen värin loistetta

Pariisin autovalikoiman laajan skaalan yhdisti sininen väri. Se kelpasi sekä räyhiin sporttiversioihin että ennätyspiheihin hybrideihin.

Aloituskuvan Honda Civic Type R liikkuu kaksilitraisen bensiiniturbon voimin. Type R -mallien perinteiset erittäin korkeaviritteiset vapaastihengittävät moottorit jäävät historiaan, mutta tehonpuutteesta ei tarvitse kärsiä: Honda lupaa yli 280 hevosvoimaa. Fordin ja Renaultin tehomallien tavoin auton etuakselistoa on muokattu merkittävästi, jotta voimavarat saadaan hyödynnettyä. Auto saapuu myyntiin vuoden 2015 aikana.

pariisi_2014-5

Jaguarin osastolla oli useita kappaleita uutta XE-mallia. Auto on tähdätty suoraan kolmossarjan BMW:n kimppuun. Moottorivalikoima käsittää myös kaksilitraisia nelisylinterisiä bensiini- ja dieselmoottoreita.

pariisi_2014-17

Peugeot 308 GT siirtää ranskatarta pykälän sporttisempaan suuntaan. Auto on tarjolla niin viisiovisena pystyperänä kuin farmarinakin. GT-mallimerkinnän herättämiä odotuksia lunastetaan sporttisemmalla sisustalla sekä alustamuutoksilla. Moottoreina on tarjolla 1,6-litrainen 205-hevosvoimainen bensiiniturbo tai 180-hevosvoimainen diesel. Jälkimmäinen moottoreista tarjoillaan aina kuusipykäläisen automaattivaihteiston kera.

_MG_3880

Toyota FCV on vetykäyttöinen polttokennoajoneuvo. Auto on yksi ensimmäisistä kaupallisista vetyautoista, ja sen kansainvälinen myynti on määrä alkaa vuoden 2015 kuluessa.

pariisi_2014-3

Hieman harvinaisempaa värimaailmaa tarjoilee Peugeot 208 GTi 30th Anniversary. Auto on kunnianosoitus maineikkaan 205 GTi:n kunnioitettavalle kolmenkymmenen vuoden iälle. Kyse ei ole pelkästä teippispesiaalista, sillä 1,6-litraisen bensiiniturbon tehovaroja on nostettu hieman ja auto on varustettu myös RCZ R -urheilucoupén torsen-tasauspyörästöllä ja jarrusatuloilla. Mielenkiintoisen puna-musta -väriyhdistelmän lisäksi auto on saatavilla valkoisena ja metallinhohtopunaisena.

pariisi_2014-4

BMW:n 2-sarjan coupén odotettu avomuunnos esiteltiin Pariisissa. Sinisenä, kuinkas muuten.

pariisi_2014-27

BMW M4 Coupén oranssihtava punainen toi pirtää vaihtelua värimaailmaan, joka pikkuautoja lukuunottamatta pysytteli turvallisesti harmaasävyissä. Esimerkkinä tästä ylähyllylle korotettu BMW M5 30 Jahre Limited Edition. Konepellin alla tasaluku: kuusisataa hevosvoimaa.

pariisi_2014-22

Fordin sinisen logon ympärille mainiosti sopiva vastaväri keltainen koristi yhtiön kahta hyvin erilasita sporttimallia. Kasvonsa kohottanut Focus ST liikkuu nyt kaksilitraisen 250 hevosvoimaisen EcoBoost-bensiiniturbon lisäksi vaihtoehtoisesti 185-hevosvoimaisella turbodieselillä.

Taustalla kylkiprofiiliaan esittelevä Mustang saapuu myös nelisylinterisellä EcoBoostilla, joskin 2,3-litraisena ja 300-hevosvoimaisena. Dieseliä Mustangista ei sentään tarjoilla, mutta perinteinen viiden litran V8 kuuluu toki valikoimaan.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

 

Jaa artikkeli

Uusimmat