Pariisi 2014 Perheauto 3.10.2014

Volkswagen Golf Alltrack

Golf, jota hiekkaesteet eivät hidasta.

Alltrack-nimitys on Volkswagenin käyttämä termi perheautojen maastohenkisille muunnoksille. Golf Alltrackin kohdalla suurimmat erot perinteiseen Golf Variantiin ovat 20 millimetriä korkeampi maavara, mustat lokasuojien levikkeet sekä vakiovarusteinen viidennen sukupolven Haldex-neliveto.

Auton moottorivalikoimaan on valittu yksi bensiniturbo ja kolme dieseliä. Bensiinimoottori on 180 hevosvoimainen ja se on samalla uutuus koko Golf-mallistoon. Dieselit käsittävät 110-hevosvoimaisen 1,6-litriasen ja kaksi eritehoista versiota kaksilitraisesta: 150- ja 184-hevosvoimaa.

Volkswagen on kehittänyt Allroadiin maastoajo-ohjelman, joka käynnistää alamäkihidastimen, muokkaa kaasuvastetta sekä ABS:n käyttäytymistä. Lisäksi etu- ja taka-akselin tasauspyörästöjen puuttumista paikkaillaan ESP-järjestelmällä. Reippaammassa mutka-ajossa kääntymistä avustetaan  XDS-järjestelmällä, joka pyrkii avustamaan auton kääntymistä yksittäisiä renkaita jarrutellen.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Uusimmat