Pariisi 2014 Perheauto 3.10.2014

Volkswagen Passat

Passatista myös pihi ladattava hybridiversio.

GTE-nimilyhenteen käyttö laajenee Volkswagen-mallistossa. Äskettäin myyntiin saapuneen Golf GTE:n rinnalle saapuu Passat GTE. Ladattava hybridi julkaistiin Pariisissa muiden kahdeksannen sukupolven Passatien rinnalla.

Suomen markkinoiden kannalta GTE-versio on mielenkiintoinen lisä, sillä 37 g/km hiilidioksidipäästöillä autovero jää alhaiseksi. 1,4-litraisen bensiiniturbon ja sähkömoottorin yhteistyöllä päästään 218 hevosvoimaan ja 400 newtonmetrin vääntöön.

Autoa voi myös ajaa pelkän sähkön voimin. Akkukäyttöisenä huippunopeus on 130 km/h ja toimintamatka riittää viiteenkymmeneen kilometriin.

GTE tulee myyntiin neliovisena sedanina ja viisiovisena farmarina syksyllä 2015. Perinteisten Passat-mallien hinnat ovat jo julkaistu. Kauppa käy ja ensimmäiset autot saadaan Suomeen lokakuun lopussa.

Teksti: Lauri Ahtiainen ja Marko Jokela, kuvat Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Uusimmat