Pariisi 2014 Urheiluauto 2.10.2014

Volkswagen XL Sport

Volkswagenin yhden litran ihmeestä sporttimalli XL1 on Volkswagenin kunnianhimoinen yhden litran auto.

Poltto- ja sähkömoottorin yhdistelmällä yhden litran kulutukseen satasella pääsevää ekoautoa tehdään 250 kappaletta.  Pariisin autonäyttelyn alla saksalaismerkki yllätti julkaisemalla XL1:n hiilikuitukoriin tehdyn XL Sportin. Kyse ei ole vain taloudellisuusmestarin spoileriversiosta, vaan konseptiauto on saanut aivan uuden sydämen.

Moottoriksi autoon on laitettu konsernin tuoreen hankinnan Ducatin perinteikäs V2 moottori. 197 hevosvoimainen moottori on yhdistetty seitsemänvaihteiseen DSG-kaksoiskytkinvaihteistoon.  Muina muutoksina autossa ovat esimerkiksi näkyviin jätetyt takapyörät. Ekoversio XL1:ssä ne ovat piilotettuina katteiden alle. Auton luvataan kiihtyvän sataseen alle kuudessa sekunnissa.

XL Sport on mielenkiintoinen tapa yhdistää suuren konsernin tuotemerkkien ominaisuuksia toisiinsa, mutta ainakaan toistaiseksi sen kaltaisen ajoneuvon saapumisesta markkinoille voinee vain unelmoida.

Teksti Marko Jokela Kuvat Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Uusimmat