Ajoneuvot | Uutinen | 27.10.2016

Asteen korkeammalta – Škoda Octavia kohottaa kasvonsa

Škoda Octavia uudistautuu maltillisesti, sillä suosikkimalli ei hätäile.

Jaa artikkeli

Škoda ei säästele ylisanoja Octaviaa kehuessaan, sillä tsekkivalmistajan klassikkoa on myyty yli viisi miljoonaa kappaletta vuonna 1996 tapahtuneen ensiesittelyn jälkeen. Yli sadassa maassa myytävä Octavia onkin Škodan mukaan mukavuuden ja tekniikan puolesta omassa lokerossaan alemmassa keskiluokassa. Nyt on kuitenkin aika uudistaa kokonaisuutta.

Škoda Octavia facelift

Ulkoisesti facelift on hyvin tyypillinen: muotoa on terävöitetty, erityisesti keulassa. Samalla Škodan merkille on annettu enemmän tilaa, keulailme on leveämpi ja lisävarusteisesti valot saa kokonaan LED:eillä toteutettuna. Škoda lieneekin jo melko tyytyväinen ”Ocun” tyyliin, sillä kovin merkittäviä ulkoiset muutokset eivät ole.

Škoda Octavia facelift

Sisällä uutta ovat päivitetyt viihde- ja navigaatiojärjestelmät. Swing- ja Bolero-viihdejärjestelmät sekä navigoivat Amundsen ja Columbus ovat saaneet kapasitiivisen kosketusnäytön, joka reagoi nyt kevyemmällä kosketuksella. Samalla Columbuksen näytön koko on kasvanut aiemmasta 8 tuumasta 9,2-tuumaiseksi ja tarjolla on valmius nettiyhteyteen.

Škoda Octavia facelift

Valmistaja kehuu lisänneensä myös ”Simply Clever”-toimintoja ympäri autoja: avainten avulla voidaan tallentaa nyt useamman kuljettajan asetukset ja varustelistalta löytyvät (tähän aikaan vuodesta ihan paras) lämmitetty ratti, takapenkkien eväspöydät ja pullotelineet. Farkkuversion takapaksista löytyy myös taskulamppu.

Turvajärjestelmiäkään ei ole unohdettu: perävaunuavustin vähentää kiroilun tarvetta kärryn kanssa peruutettaessa. Törmäysavustin on puolestaan saanut ennakoivan jalankulkijahavainnoinnin ja pysäköintiavustinta on paranneltu. Lisäksi kuolleiden kulmien tarkkailu ja risteävän liikenteen havainnointi takana helpottavat tilanteissa, kun selässä pitäisi olla silmät.

Škoda Octavia facelift

Moottori- ja voimansiirtovalikoiman suhteen kaikki jatkuu kuten ennenkin, joskaan lehdistötiedotteessa ei mainita 1,6-litraista TDI:tä enää nelivetomallien yhteydessä.

Maltillisesti virkistetty Octavia saapuu myyntiin vielä loppuvuodesta, toimitusten alkaessa vuoden 2017 alkupuolella.

Lähde ja kuvat: Škoda

Jaa artikkeli

Keskustelu