Ajoneuvot | Autonäyttely | Geneve 2019 | 13.2.2019

Audi paljastaa huokean E-tron -sähköauton – tuotantoon jo 2021?

Audi E-tron -täyssähkömallisto laajenee. Jo Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa paljastetaan huokean perussähköauton konsepti.

Jaa artikkeli

Audi esittelee Geneven autonäyttelyssä maaliskuun alussa uuden, huokeamman E-tron -täyssähköauton konseptiversion. Automotive Newsin saamien tietojen mukaan autonäyttelyssä paljastettava konsepti on Volkswagen Groupin MEB-arkkitehtuurin päälle rakennettu, eli se jakaa perusrakenteensa Volkswagenin tulevan I.D.-sähköauton kanssa, ja molemmat myös kasataan samalla tehtaalla Zwickaussa.

Kaksikkoa voikin ajatella sähköajan Volkswagen Golfina ja Audi A3:na. Volkswagen-versiota odotetaan myyntiin Euroopassa jo ensi vuoden aikana.

E-tronia joka lähtöön

Toistaiseksi Audi E-tron -täyssähköautomallisto kattaa vain E-tron -katumaasturin. Lisäksi Audi käyttää E-tron -nimeä A3:n ja Q7:n ladattavissa hybridimalleissa. Uuden edullisemman E-tronin onkin huhuttu olevan noin Q3-katumaasturin kokoinen. Saa nähdä, onko auto myös isomman E-tronin tapaan tyyliltään matalakorinen katumaasturi?

Tuotantoon 2021?

Huokeamman ja pienemmän E-tron -mallin nimi on vielä toistaiseksi epäselvä. Genevessä esiteltävän konseptiauton odotetaan kuitenkin olevan hyvin tuotantomallin kaltainen. Automotive Newsin saamien huhujen mukaan Audin pieni sähköauto esiteltäisiin tuotantovalmiina jo vuoden 2020 loppupuolella, ja tuotantoon se saataisiin 2021 aikana.

Vuoteen 2025 mennessä Audilta odotetaan jopa kahtatoista täyssähköautoa.

 

Jaa artikkeli

Keskustelu