Ajoneuvot | Uutinen | 25.7.2019

Audin pieni SUV palasi piirrustuspöydälle, tuloksena coupémainen takaosa: Audi Q3 Sportback

Pienen kaupunkimaasturi Q3:n toinen sukupolvi on ollut markkinoilla viime vuodesta lähtien. Nyt se saa urheilullisemman ilmeen Sportback-mallin muodossa.

Jaa artikkeli

Audi Q3 Sportback venyttää Audin Q3 -mallistoa nykyisin trendikkäällä coupemaisella versiolla. Valmistaja kuvaa auton yhdistävän katumaasturiluokan arkipäiväisen mukavuuden ja urheilullisen tyylikkyyden, sekä coupén ketterän ohjauksen.

Urheilullisuutta Q3 Sportbackiin on lähdetty hakemaan muun muassa erilaisten geometristen muotojen avulla, kuten mustalla kahdeksankulmioisella maskilla ja puolisuunnikkaan muotoisilla ilmanottoaukoilla. Puskuristakin löytyy asiaan kuuluvaan tapaan kulmia, mutta etulippa on pidetty ainakin toistaiseksi suorana.

Suurempi muutos ulkonäköön on tehty auton takaosan muotoilulla Sportback-lisänimen mukaisesti. Takaosan matala kattolinja, D-pilarin muotoilu ja spoileri tuovat autolle lisäilmettä. Uudella muotoilulla auto ohittaa perinteisen Q3:n pituudessa lähes kolmella senttimetrillä. Audi kuvailee Q3 Sportbackin muotoilun vahvistavan auton leveyttä ja tekevän autosta jopa lihaksikkaan näköisen. Muita merkittäviä muutoksia ei Q3-malliin verrattaessa löydy.

Audi Q3 Sportback

Auton valoihin on saatavilla kolme eri versiota mukautuvien ajovalojen Matrix Led -teknologiasta.

Maastoon, moottoritielle, tai minne vain

Audi Q3 Sportback on tarkoitettu ajettavaksi useisiin eri olosuhteisiin, niin kuin perinteinen Q3:kin. Progressiivinen ohjaus ja urheilullinen alusta kuuluvat vakiovarusteisiin.

Lisävarusteena autoon on saatavilla säädettävä alusta, jolla auton käyttäytymistä voi säätää tarkoituksenmukaiseksi, maastoon, letkeään matka-ajoon tai nopeampaan ja dynaamiseen toimintaan, tai johonkin siltä väliltä. Audi drive-valikossa on valittavissa kuusi profiilia, jotka muuttavat auton moottorin, vaihteiston, jousituksen ja ohjauksen käyttäytymiseen.

Audi Q3 Sportback

Maastoajosta pitäville on saatavilla myös offroad-ajotila ja lisävarusteena valittavissa on alamäkiavustin, joka ei päästä nopeutta kohoamaan haluttua korkeammaksi yli kuuden prosentin alamäissä.

Tutut voimalinjat, tulevaisuudessa luvassa uutuuksia

Tehokkain saataville tuleva voimalinja on kaksilitrainen ja 230 hevosvoimainen TFSI-bensiinimoottori, jonka ilmoitettu kulutus on 7,3–7,7 litraa sadalla kilometrillä. Lisäksi saatavilla on 2,0 TDI-voimalinja, josta löytyy tehoa 150 hevosvoimaa ja ilmoitettu kulutus on 4,7–4,9 l/100km. Molemmat voimalinjat tulevat saataville S tronic automaattivaihteistolla ja myöhemmin valittavaksi tulee myös manuaalivaihteisto. Myöhemmin tänä vuonna saataville tulee myös muun muassa tehokkaampi dieselmoottori ja kevythybridi.

Audi Q3 Sportback

Vajaan kolmen sentin pituuskasvun lisäksi Q3 Sportback on sisarmalli Q3:a puolisentoista senttimetriä kapeampi ja yli viisi senttimetriä matalampi. Akseliväli on pysynyt samana. Tavaratilaa Q3 Sportback tarjoaa 530 litraa, tai istuimet taitettuna parhaillaan 1 400 litraa.

Viihdejärjestelmä on tuttu Audin MMI. Mittaristosta löytyy 10,1-tuumainen näyttö ja viihdejärjestelmän näytöksi voi valita joko 10,1-tuumaisen tai 12,3-tuumaisen vaihtoehdon, joka on aina kallistettu kuljettajaa kohti kymmenen astetta.

Uutuutena viihdejärjestelmästä löytyy Amazonin äänipalvelu Alexa, jonka avulla voi toistaa musiikkia tai äänikirjoja. Lisäksi tarjolla on yli 80 000 Alexan taitoa. Navigoinnissa voi hyödyntää Google Earth -palvelua ja hybridiradio vaihtaa lähdettä automaattisesti FM:n, DAB:n ja nettiradion välillä riippuen mikä niistä toimii parhaiten.

Lähde ja kuvat: Audi

Jaa artikkeli

Keskustelu