Esapekka Lappi

Ajoneuvot Uutinen 27.1.2016

Esapekka Lapin tavoitteena ehjä rallikausi

Rallilupauksen toiveissa on pääsy lajin huipulle WRC-sarjaan.

Esapekka Lappi aloittaa kautensa Ruotsin rallista ensi viikolla. Hän ajaa Škodan Fabia R5 -autolla WRC2-sarjaa.

Lapilla on edessään seitsemän osakilpailun sarja, jossa tavoitteena on nousta viimevuotiselta kolmostilalta suihkuttamaan kuohuvaa sarjan voittajana. Voitto helpottaisi tavoitetta nousta tulevaisuudessa WRC-sarjaan. 

Vahvat näytöt

Itsevarmuutta uhkuva Lappi on kuitenkin rauhallisilla mielin, vaikkei sarjaa voittaisikaan.

– Enköhän ole jo näyttöni antanutkin, mutta toki voitto on aina voitto.

Kysymykseen, onko ensikauden tallipaikka enää sopimuspaperien allekirjoitusta vailla, saa Lapin kasvoille muikean hymyn, jonka merkitystä voi vain arvailla. Se on varmaa että rattimiehestä kuullaan vielä, eikä ole pelkoa että suomalaisten maine rallikansana olisi lähivuosina hiipumassa.

Tasaisuus valttia

– Tasaisuus on tässä luokassa valttia, kaikkia kisoja ei tarvitse voittaa, kunhan on kärkikahinoissa. Ja kun seitsemästä ajettavasta kisasta kuusi lasketaan loppupisteisiin, kestää kausi yhden romahduksenkin.

Lappi sovittelee ennakkosuosikin viittaa monet kerrat kotitanhuvillaan Ruotsissa erinomaisesti ajaneen Škodan tehdaskuljettaja Pontus Tidemandin harteille. Lappi ei ole aiemmin ajanut Ruotsin rallissa.

– Jos näyttää että en ehdi Pontuksen kyytiin Ruotsissa, niin antaa mennä menojaan. Se on fiksumpaa, kun löytää itsensä hangesta. Kakkossija Ruotsista käy hyvin, virnistää Lappi.

Lappi kilpailee Škodan tallissa tehdaskuljettajana MM-sarjan oheisluokkana ajettavassa FIA WRC 2 Championship sarjassa. MM-ralleja Lappi on tähän astisella urallaan 14 kappaletta, ensimmäisensä 2011 Jyväskylässä.

Tidemand ajoi on ensimmäisen MM-osakilpailunsa vuoden 2012 Ruotsin MM-rallissa. Vuotta myöhemmin hän kilpaili samassa rallissa ensimmäistä kertaa WRC-autolla.

Esapekka Lappi Pontus Tidemand

Esapekka Lappi ja Pontus Tidemand

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat