Ajoneuvot | Uutinen | 8.8.2019

Fiat Chrysler välttänee hiilidioksidisakot lähivuosina – kiitos Teslan

Teslalta ostetut hiilidioksidipäästökrediitit yhdessä omien mallipäivitysten kanssa auttanevat FCA:ta selviämään lähivuosien hiilidioksidirajoista Euroopassa. Samalla autojätti saa aikaa oman mallistonsa kehittämiseen.

Jaa artikkeli

Fiat Chrysler Automobilesia luotsaava toimitusjohtaja Mike Manley kommentoi hiljattain uusien allianssihuhujen lisäksi myös autojätin tilannetta Euroopassa suhteessa kiristyviin hiilidioksidirajoihin. FCA näyttäisi selvittävän 2019 ja 2020 hiilidioksidirajat ongelmitta, kiitos Teslalta ostettujen hiilidioksidikredittien.

Manley kuitenkin huomautti, että FCA:lla on myös omia keinoja hiilidioksidirajojen saavuttamiseksi. 2020 Jeep-mallistoon saapuu lataushybridiversio Compassista, Renegadesta ja Wranglerista. Lisäksi Fiat 500 saapuu jälleen täyssähköversiona.

Polttomoottoristakin löytyy vielä uusia keinoja, sillä Fiat 500X:ssä ja Jeep Renegadessa tutuksi tullut GSE- tai FireFly-moottoriperhe laajenee suurempaan osaan mallistoa. Samalla alkaa moottorin lisätuotanto Italian Termolissa Puolan Bielsko Bialan lisäksi. Lisäksi mallistoon on tulossa kevythybridiversioita muun muassa Fiat 500:sta ja Jeep Renegadesta.

Näillä eväillä FCA suunnittelee pääsevänsä noin 5 prosentin sähköistettyjen ajoneuvojen osuuteen Euroopan myynnissään. Yhdessä Teslalta ostettavien hiilidioksidikredittien kanssa Manley on luottavainen, että autojätti selviää tulevista vuosista ilman päästösakkoja.

Manley ei kuitenkaan kommentoinut, onnistuuko FCA välttämään sakot vuonna 2021, jolloin uudet hiilidioksidirajat ovat voimassa täysimääräisesti. Onnistuakseen tavoitteessa konserni aikoo kasvattaa mallistoa täyssähköautolla, lataushybridillä ja neljällä kevythybridillä. 2022 tavoitteena on selvitä päästörajoista ilman Teslan hiilidioksidikredittien apua.
– Tarve [hiilidioksidipäästöjen yhdistely]kaupoille jää hyvin hyvin pieneksi, Manley kommentoi vuoden 2022 suunnitelmia.

Lähde: Automotive News Kuva: Fiat

Jaa artikkeli

Keskustelu