Ajoneuvot | Uutinen | 25.2.2019

Hienosäätöä ja hybridimpää voimaa: Volvo sähköistää voimalinjojaan XC90-mallin uudistuksessa

Volvo XC90 uudistuu: uusien värien lisäksi tarjolla on aiempaa taloudellisempaa kevythybriditekniikkaa.

Jaa artikkeli

Eräänlainen ympyrä sulkeutuu, kun Volvon uuden aikakauden aloittanut XC90 pääsee elinkaaressaan kasvojenkohotusikään.

Volvo XC90

Volvo XC90 T8

Lippulaivamallin merkittävin uudistus on kevythybriditekniikan soveltaminen olemassaoleviin polttomoottoreihin. Käytännössä järjestelmä tarkoittaa liike-energian muuntamista sähköenergiaksi tehokkaammalla laturilla. Järjestelmä yhdistyy sähköiseen jarrujärjestelmään (brake-by-wire).

B niin kuin kevythybridi

Valmistaja enteilee kevythybriditekniikan tuovan 15 prosentin polttoainesäästön ja päästöjen madaltumisen todellisessa ajotilanteessa. Volvolla kevythybriditekniikkaa ilmaistaan kirjaimella B, oli käytössä sitten bensiini- tai dieselmoottori. Esimerkiksi XC90 B5 tulee tarjolle kevythybriditekniikkaa hyödyntävänä bensiini- ja dieselmallina.

Uudet kevythybridimallit tulevat uudistuvan XC90:n lisäksi tarjolle ainakin XC60-malliin.

Kevythybridien lisäksi Volvo uudistaa T8 Twin Engine -lataushybridijärjestelmäänsä kaikissa 60- ja 90-sarjan malleissa. Uusi akku kasvattaa tomintamatkaa noin 15 prosenttia, ja myös tämä voimalinja ottaa käyttöön uuden brake-by-wire -jarrujärjestelmän.

Värejä ja lisäturvaa

Volvo XC90

Voimalinjauudistusten lomassa Volvo XC90 saa uudistetun vanne- ja värivalikoiman ja uuden keulamaskin. Sisätilat ovat pääasiassa ennallaan, muutokset rajoittuvat kangasmateriaalien kaltaisiin uudistukiin.

Turvallisuuspuolella Volvo tarjoaa XC90-malliin kaikkia sen jälkeen esiteltyjä ominaisuuksia. Esimerkiksi XC60:n myötä esitelty vastaantulevien autojen väistötoiminto on nyt saatavilla myös merkin lippulaivaan.

Volvo XC90

Uudistetun Volvo XC90:n tuotanto käynnistyy toukokuussa, ja auto on jo tilattavissa.

Jaa artikkeli

Keskustelu