Jaguarilla Jäämerelle

Ajoneuvot Jaguarilla Jäämerelle 6.11.2018

Jaguarilla Jäämerelle: lopussa siintävät autojunan valot

Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niin myös Jaguarilla Jäämerelle. Tavoite on saavutettu ja paluumatkan päätteeksi Jaguar ajettiin yöpuulle takaisin autojunaan Rovaniemen asemalla.

Asiat yleensä palaavat siihen tilaan, mistä ne ovat tulleetkin. Niinpä Jaguar I-Pacen oli aika suunnata takaisin Rovaniemelle treffatakseen yötä myöten kulkeva autojuna. Samalla saatiin päätökseen operaatio #jaguarillajäämerelle.

Jaguarilla Jäämerelle

Välilataus Sodankylässä toi mielenrauhaa myös paluumatkalla.

Jo menomatkasta tiedettiin, että Inarin ja Rovaniemen väli on I-Pacen toimintamatkan rajamailla. Edellisen illan sohjoajot ja revontulimetsästykset saivat auton tavallistakin pessimistisemmälle päälle toimintamatkaa arvioitaessa, mutta pitkät suorat maantieosuudet luultavasti korjaisivat tilanteen. Aikataululle ei muodostunut myöskään ongelmaa lounaskahvittelusta Sodankylässä, jossa varmisteltiin toimintamatkaa välilatauksella jo tulomatkalla.

Hetkittäin talvelta vaikuttanut pilvisyys vaihtui suoranaiseen vesisateeseen ja syyskeliin vesipisaroiden hiipiessä panoraamalasikattoa pitkin. Mittaristossa talvikelistä varoittava lumihiutale sammui +5°C lämmössä. Sumun lisäksi kiusana olivat vain muutamat porot. Toimintamatkan venyttäminen söi myös kykyä hyödyntää Rovaniemen pohjoispuolelta löytyviä 100 km/h rajoituksia.

Jaguarilla Jäämerelle

Panoraamalasikatto ja hiipivät vesipisarat.

Rovaniemellä vuorossa oli pikalataus niin autolle kuin miehistölle. Yhteensä Jaguarilla Jäämerelle -seikkailulle kertyi kilometrejä 1 462. Tarkempia reissuhavaintoja puretaan lähikuukausina Moottori-lehden sivuilla ja täällä Moottori.fi:ssä.

Nyt kiskoilla kotiin.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen ja Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot

Uusimmat