Jaguarilla Jäämerelle

Ajoneuvot Jaguarilla Jäämerelle 5.11.2018

Jaguarilla Jäämerelle: Sevettijärventietä kotiin

Jäämeri, Kirkkoniemi ja Norja jäävät taakse, kun Jaguar I-Pace suuntaa takaisin kohti Suomea ja Inaria.

Kun Kirkkoniemi ja Norjan rannikko jäävät taakse, huomaa valtion rajan vaihtumisen asiasta kertovan kyltin lisäksi ympäristöstä. Norjan koilliskulmassa riittää taajamia ja vilinää, joka Neidenin kylän jälkeen vaihtuu rauhalliseksi erämaaksi – ja Suomeksi.

Jaguarilla Jäämerelle

Sevettijärventie mutkittelee ja kumpuilee lähes 200 kilometrin matkan matalakasvuisten puiden, soiden ja pienten lampien keskellä. Luonto hallitsee maisemaa. Siviilisaation merkkejä tarjoavat asvalttiein lisäksi lähinnä aurauskepit. Taukoa yksinäisyyden keskelle tuovan Sevettijärven kylän baarikin sattuu vierailuhetkellä olemaan remontin vuoksi suljettu.

Jaguarilla Jäämerelle

Uudelleen kesällä?

Kesällä Sevettijärventiessä voisi olla ainesta mainioksi ajotieksi. Tänään asvaltin peittää vesisateen pehmittämä jääkerros, joka ei Jaguarin alla pyörivien Hakkapeliitta R3 -kitkarenkaiden kanssa juuri pitoa tarjonne. 400-hevosvoimaisena Jaguar I-Pace liikkuu sähäkästi, mutta liukkaassa kelissä lopullisen kulkusuunnan määrää 2,1 tonnin omamassa.

Peilijään olematon pito on aina erinomainen testialusta autolle. Täällä Jaguarin pitävässä kelissä mainiolta tuntuva ohjaus osoittautuu nykytyyliin valitettavan keinotekoiseksi: jämäkkä tuntuma luo turvallisuudentunnetta, joka häipyy varsin sähäkästi kääntämistä seuraavan liukastelun aikana.

Onneksi matka Inariin sujuu vain muutamalla ajonvakautusjärjestelmän toiminnasta kertovan valon vilkahduksella. Edessä on reissun viimeinen yöpyminen ja lataustauko: Jaguar Remote -applikaation mukaan I-Pace on 10 tunnin ja 18 minuutin päästä ladattu täyteen. Huomenna edessä on toinen matkan päähaasteista: pitkä siirtymä Inarista Rovaniemelle.

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Jaguar

Kaikki koeajot

Uusimmat