Ajoneuvot | Uutinen | 31.7.2018

Jako kolmeen: Daimler varautuu tulevaisuuteen jakautumalla

Sähköautot, autonominen ajaminen ja uudet liikkuvuuspalvelut siintävät saksalaisten perusteluina uudelle organisaatiokaaviolle.

Jaa artikkeli

Daimler AG ei aio missään nimessä laskea itseään ulkopuolelle tulevaisuuden liikkuvuusratkaisuista kilpaillessa. Nyt yhtiön hallitus esittääkin ensi kevään yhtiökokoukselle, että tutun Daimler AG:n sisällä sen tytäryhtiöt jaettaisiin kolmeen itsenäiseen yksikköön, jotka voisivat paremmin reagoida tulevaisuuden haasteisiin parhaaksi näkemällään tavalla.

Daimler varautuu tulevaisuuteen jakautumalla

Sinänsä Daimlerin jako ei ole kovin vavisuttava, sillä jatkossa henkilöautoista ja pakettiautoista vastaisi edelleen Mercedes-Benz. Daimler Trucks ottaisi puolestaan vastuulleen raskaan hyötyliikenteen ja bussit. Kolmikosta pienin ja eräällä tavalla mielenkiintoisin on liikkuvuus- ja rahoituspalveluista vastaava Daimler Mobility, joka muuntuu uuteen rooliinsa nykyisestä Daimler Financial Servicestä.

Daimler varautuu tulevaisuuteen jakautumalla

Nykyisellään Daimlerilla on yli 700 eri toimintoa yli 60 eri maassa. Saksalaisten tunteella piirtämä uusi organisaatiokaavio (kuvassa) täytyy siis vielä hyväksyttää toukokuun 2019 yhtiökokouksella, mutta käytännössä tytäryhtiörakenteella haetaan suurempaa ketteryyttä, jättäen emoyhtiö Daimler AG vastuuseen vain konsernitason toiminnoista ja yhteispelistä. Project Futureksi nimetyn hankkeen kantava ajatus on antaa tytäryhtiöille suurempi itsenäisyys ja ketteryys niiden osallistuessa tulevaisuuden liikkuvuusratkaisujen kentällä.

Jos ja oletettavasti kun Daimlerin uusi rakenne hyväksytään, astuu se lopulta voimaan 1. tammikuuta 2020. Saksalaisjätti on myös sopinut ammattiliittojen kanssa, että työpaikkatilanne pysyy turvattuna ainakin vuoteen 2029 saakka.

Lähde ja kuvat: Daimler

Jaa artikkeli

Keskustelu