Ajoneuvot | Uutinen | 21.3.2018

Kaksioviset kasvot kohenevat: Mercedes-Benz C-sarjan Coupé ja Cabriolet uudistuvat

Uudet moottorit ja päivitetty tietoviihdejärjestelmä ovat mallipäivityksen kohokohtia.

Jaa artikkeli

Mercedes-Benzin C-sarjan arkimallit, sedan ja farmari, uudistuivat kevyesti Geneven autonäyttelyssä. Odotetusti kaksioviset elämyspainokset seuraavat heti perässä. Mercedes-Benz painottaa muutosten tähdänneen entistä urheilullisempaan ja nautinnollisempaan ajettavuuteen.

Pellin alla uudet moottorit

Mercedes-Benz C Cabrolet

Mercedes-Benz kertoo kaksiovisten muotoilun olevan tärkeimpiä ostosyitä Euroopassa, joten ilmettä on terävöitetty.

Merkittävimmät muutokset löytyvät moottoripuolelta. Bensiinimalliston perustan muodostaa C 200. Uusi 1,5-litrainen nelisylinterinen moottori kehittää 184 hevosvoimaa. Voimanlähde on varustettu 48-voltin EQ Boost -teknologialla, eli pienellä hihnavetoisella sähkökoneella, joka toimii jarrutuksissa generaattorina ja antaa kiihdytyksissä 14 hevosvoiman lisätehon. C 200 on saatavissa taka- ja nelivetona.

Mercedes-Benz C Cabrolet

Dieselpuolella tarjolla on C 200d. Moottorina on E-sarjaan esitelty moderni 2-litrainen, joka syrjäyttää Mercedes-mallistossa pitkään eri versiona palvelleen 2,1-litraisen moottoriperheen. C 220d kehittää 194 hevosvoimaa.

Malliston huipulla on Mercedes-AMG C 43 4Matic. Turboahdettu V6 kehittää nyt 390-hevosvoiman tehon, eli 23 yksikköä edeltäjää enemmän. Tehot riittävät Coupessa 4,7 sekunnin kiihtyvyyteen nollasta sataan. Cabriolet peesaa kymmenyksen perässä.

Mercedes-Benz C Cabrolet

Tuttua tietoviihdettä

Sisätiloja uusitaan mittariston optionaalisella digitaalinäytöllä ja uudella tietoviihdejärjestelmällä. Valitettavasti C-sarja ei vielä hyppää A-sarjassa esiteltyyn MBUX-sukupolveen, vaan auto saa tulla toimeen E-sarjasta tutulla hivenen kankealla järjestelmällä. Avaimettomasta Keyless Go -järjestelmästä on myös vihdoin tullut vakiovaruste.

Muita teknisiä uudistuksia ovat vakiovarusteiksi siirtyneet täysledivalot, jotka lisävarusteena voi päivittää Multibeam Led -matriisivaloiksi.

C-sarja on saanut myös paljon uudistettuun S-sarjaan esiteltyjä uutuuksia: tarjolla on niin laajempaa sisävalaistuksen värivalikoimaa kuin viihtyvyyttä ja vireystilaa ylläpitävää Energizing-toimintoa. Myös ajoavustinpuoli hyppää S-sarjan esittelemälle tasolle. Uudet tutka- ja kamerajärjestelmät kykenevät tarkkailemaan liikennettä 500 metrin päähän: tutka kantaa 250 metriä eteenpäin, 40 metriä sivuille ja 80 metriä auton perään, ja täytä täydennetään kameranäkymällä, joka näkee lähimmät 90 metriä kolmiulotteisesti.

Jaa artikkeli

Keskustelu