Ajoneuvot | Uutinen | 8.2.2019

Kasivoimaa Velariin: Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition

Kyllähän katumaasturi aina V8:n tarvitsee?

Jaa artikkeli

Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition on alkuvuoden vahva kandidaatti näppärin mallinimi -kilpaan. Itse asiassa auto saavuttanee sadan kilometrin tuntinopeuden nopeammin, kuin sen mallinime ehtii sanoa: 4,5 sekuntia. Huippunopeuttakin kertyy hienot 274 kilometriä tunnissa. Lukemat edustavat ehkä hieman eri arvoja kuin alkuperäinen Range Rover vuonna 1970.

Huiman suorituskyvyn takaa viisilitrainen V8, jonka menohaluja ruokkii tietysti remmiahdin. Tuloksena 550 hevosvoimaa.

Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition

Pitäähän erikoisuuden erottua

Land Rover kertoo Range Rover Velar -malliston lippulaivan erottuvan vähäsylinterisemmistä sisaruksistaan kevyin aerodynaamisin ja jäähdytysteknisin muutoksin. Vakiovanteet ovat taotut 21-tuumasiet, ja lisärahalla saa vielä yhden tuuman lisää. Valtavat pyörät kätkevät entistä suuremmat jarrut.

Sisätiloja hellitään ristitikatuin nahkaistuimin. Urheiluohjauspyörä ja alumiinin käyttö vaihteenvalitsimessa kohottavat myös tunnelmaa.

Auton muutoksista vastaava Land Rover Special Vehicle Operations kertoo SVA Autobiography Dynamic Editionin olevan varta vasten räätälöity erikoismalli: 8-vaihteisen automaatin ohjelmisto on uusittu. Muutoksia on tehty myös aktiiviseen takatasauspyörästöön, iskunvaimennukseen, kallistuksenvaimentimiin ja ajonvakautusjärjestelmään. Valmistaja kertookin Special Vehicle Operationsin viettäneen 63 900 tuntia hienosäätäessään autoa.

Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition

Saatavilla vain vuoden

Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Editionin kerrotaan olevan myynnissä vain yhden vuoden ajan. Autoa ei kirjoitushetkellä ole vielä hinnoiteltu Suomene.

Jaa artikkeli

Keskustelu