Ajoneuvot | Uutinen | 30.1.2018

Kasvu kävi kalliiksi – Valmet Automotiven toimitusjohtaja vaihtuu

Valmet Automotiven toimitusjohtaja vaihtuu, kertoo Talouselämä. Yrityksen mukaan ongelmat johtuvat nopeasta kasvamisesta.

Jaa artikkeli

Valmet Automotiven pitkäaikainen toimitusjohtaja Ilpo Korhonen jättää tehtävänsä. Valmet Automotiven hallituksen puheenjohtaja Jarkko Sairanen perustelee muutosta autotehtaan huonolla tuloksella.

– Näimme jo pitkin viime syksyä, että tulemme merkittävästi jäämään jälkeen yhtiön omasta tavoitteesta ja tavallaan myös yhtiön taloudellisesta suorituskyvystä, Sairanen sanoi Talouselämälle.

Kasvu ongelmien taustalla

Sairasen mukaan yrityksen ongelmien taustalla on kasvun muuttamat vaatimukset yrityksen johtamisessa ja toiminnassa. Valmet Automotiven Mercedes Benz –autojen valmistusmäärät kasvoivat lyhyessä ajassa merkittävästi: Sairanen arvioi, että muutaman tuhannen kappaleen vuosimäärästä voidaan pian nousta jopa 150 000 autoon vuodessa.

– Toiminta skaalautui niin isoon mittakaavaan, että meillä oli aluksi hankaluuksia tuottaa autoja Daimlerille riittävän nopeasti. Pystyimme lopulta toimittamaan Daimlerille autoja jopa alkuperäisiä odotuksia enemmän, mutta emme niiden taloudellisten ja tuottavuussuunnitelmien mukaan, mikä oli tarkoitus, Sairanen sanoi Talouselämälle.

Ongelma tehottomuus, ei Daimler

Viime vuonna Turkuun laajentanut ja kasvustaan palkittu Valmet Automotive kärsi Sairasen mukaan tehottomuudesta: tuotantomäärien kasvu yhdessä suuren rekrytointitarpeen kanssa johti siihen, että asioita tehtiin useampaan kertaan.

– Nämä ongelmat on kärsitty nyt omissa nahoissamme, koska se ei ole ollut Daimlerista johtuva ongelma, Sairanen painotti Talouselämälle.

Lähde: Talouselämä Kuva: Aake Kinnunen / Moottorin kuva-arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu