Ajoneuvot | Uutinen | 18.3.2020

Poliisiylijohtaja Kolehmainen: katsastus tulee suorittaa karanteenista huolimatta

Useiden alojen poikkeusoloista huolimatta ajoneuvon katsastus tulisi suorittaa ajallaan. Myös Traficomista kerrotaan, että katsastusmenettelyyn ei ole tulossa muutoksia koronaviruksen takia.

Jaa artikkeli

Ylen koronavirusta koskevassa suorassa erikoislähetyksessä vieraillut poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoi, että virusepidemia ei vaikuta tieliikennelain voimassa oloon. Katsojakysymyksessä poliisiylijohtajalta tiedusteltiin, että pitääkö katsastus suorittaa, jos katsastuksen takaraja jää [ilmeisesti auton omistajan] karanteeniajan sisälle.

– Ensimmäisenä on kuitenkin suoritettava katsastus sen katsastusajan puitteissa.

– Siinä ei käsittääkseni tapahdu tällaista kymmenen hengen kokoontumista, Kolehmainen kommentoi aiemmin keskusteltuun kokoontumisrajaan viitaten.

Poliisiylijohtaja Kolehmainen pyysi kuitenkin tiedustelemaan asiaa katsastusasemilta. Hän muistutti kuitenkin, että monia aloja koskevasta poikkeustilanteesta huolimatta noudatetaan muilta osin voimassa olevaa lainsäädäntöä, ellei toisin mainita.

Karanteenissa on kuitenkin syytä välttää kontaktia lähipiirin ulkopuolisten ihmisten kanssa, joten katsastaminen voi olla vaikeaa, ellei katsastusinsinööri kuulu omaan joulupöytään. Karanteenissa ollessa ei siis pidä lähteä itse katsastamaan autoa.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin viestinnästä kerrotaan, että katsastusaikoihin ei sinänsä ole tulossa muutoksia, mutta katsastuskäynnin voi jättää auton haltijan tai kolmannen osapuolen tehtäväksi. Lisäksi osa katsastuspaikoista tarjoaa palvelua, jossa auto noudetaan katsastusta varten.

Myös näissä tilanteissa tulee noudattaa varovaisuutta, ettei mahdollinen koronavirustartunta leviä ajoneuvon välityksellä.

Lähteet: Yle, Traficom Kuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu