käyttötesti käytetyllä

Ajoneuvot Ford Mondeo Käytetyt autot Käyttötesti käytetyllä 23.11.2021

Käyttötesti käytetyllä: vihdoin väliraportti johon ei sisälly rassaamista

Pienestä korjailujen tarpeesta huolimatta Mondeolla on ehditty ihan ajamaankin. Aika ei ole selvästi kullannut muistoja automallin hyvyydestä, vaan kyseessä on yhä erinomainen arkikulkine.

Käytetty Mondeomme ei ole tähän asti esiintynyt jutuissamme varsinaisesti edukseen, sillä olemme keskittyneet kaikenpuoleiseen rassailuun. Lukuisten pikkupuutteiden ohessa arki Mondeolla on kuitenkin ollut nyttemmin varsin huoletonta, ja autokin alkaa olemaan hyvässä kuosissa.

Vaikka alla ei ole mikään poikkeuksellisen hyvin säilynyt yksilö, on Mondeomme erinomainen osoitus siitä, että näinkin paljon käytetty auto voi silti olla toimiva kokonaisuus. Syksyn mittaan auto kiersi useammalla toimituksen jäsenellä, ja moitteet ovat olleet varsin vähissä.

käyttötesti käytetyllä

Alustasta kuuluu yhä satunnaisesti kolinoita niin edestä kuin takaakin, mutta se ei ole ajoa haitannut. Auto on kerännyt toimituksen jäseniltä kiitosta vakaudesta ja äänieristyksestä. Nämä olivat uutenakin Mondeon ehdottomia vahvuuksia, mutta käytettyjen yksilöiden hintatasosta päätellen moni on jo unohtanut nuo hyveet.

Moottoritie ei vaikuttanut Mondeon kulkuun pätkääkään edes kesänopeusrajoitusten aikaan. Vaikka alusta on selvästi kulunut ja jousitus rennon oloinen, ajo-ominaisuuksia ei voi juuri moittia – sen jälkeen kun matkanopeuden on lopulta kierroskuoron siivittämänä saavuttanut.

Aivan kaikki ei sentään ole kuten pitää, sillä aamujen viilennettyä havaitsimme, että sisätilat lämpenevät melko hitaasti. Ja kun lämmintä alkaa tulla, puhallinteho on vastaavasti heikko. Talven tästä edetessä asiaan pitää perehtyä jo turvallisuussyistäkin.

Kehityksen ajoittainen kaipuu

Lähes viikottain nykyautoja ajavat toimituksen jäsenet ovat havainneet muitakin puutteita, jotka eivät ole varsinaisia vikoja vaan ominaisuuksia. Näistä useimmin esiin tulee puhelintelineen puute – kännykän voi toki nakata esimerkiksi mukitelineeseen, mutta sitten puolestaan take away -kahvi jää ilman sijaa. Tämäkin on kuitenkin ratkaistavissa muutaman euron irrallisella puhelintelineellä, mutta eihän sellaista muista koskaan kaupassa käydessä hankkia. Ehkä vielä joku päivä hankinta toteutuu.

käyttötesti käytetyllä

Myös tietoviihdejärjestelmiä kaipaa ajoittain. Ajotietokoneesta olisi kiva nähdä jonkinlaista tietoa polttonesteen kulutuksesta, mutta ennen kaikkea bluetooth-liitettävyys olisi poikaa. Musiikkia ja ääniohjelmia voi toki toistaa audiokaapelinkin kautta, mutta langattomiin yhteyksiin tottuneelle kaapelit tuntuvat väkisinkin kömpelöiltä. Pidemillä matkoilla myös vakionopeudensäädin mukavoittaisi kulkua.

Ja kun bensiinin hinta on noussut ehkä korkeammaksi kuin koskaan, tankilla käyminen alkaa tuntua janoisen Mondeon kanssa entistä ahdistavammalta. Toivottavasti markkinahinnat laskevat lähiaikoina, sillä vanhan bensiinitekniikan kanssa taloudellisuuteen ei voi vaikuttaa oikeastaan millään muulla kuin ajotavalla.

Tähän saakka tehdyt korjaukset ja huollot
Jarrupalojen vaihto
Uudet kesärenkaat
Jarrutehostimen tiivisteen vaihto
Moottoriöljyn vaihto
Käyntihäiriön poistaminen
Sytytystulppien vaihto
Jarrunesteiden vaihto

Nämä vielä vaivaa
Seisontajarru vasemmalla takana
Etupään kolina etenkin vasemmalle käännettäessä
Takapään kolina terävässä röykytyksessä
Heikko puhallusteho
Hidas lämpimän sisäilman tuotto

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ford

Kaikki koeajot

Uusimmat