Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 17.1.2023

Kempowerilta uusi aluevaltaus – maailman ensimmäinen pikalatausasema raskaalle kalustolle!

Suomalainen Kempower on toimittanut lukuisia sähköautojen latausasemia maailmalle. Nyt myös raskaalle kalustolle.

Sähköautojen latausasemiin ja latauslaitteisiin erikoistunut suomalainen Kempower on tehnyt kokonaan uuden aluevaltauksen maailmalta.

Kempower toimittaa nyt uudenlaisia sähköautojen latausratkaisuja WattHubiin, joka on maailman ensimmäinen sähkökäyttöisille rekoille ja raskaille työkoneille tarkoitettu pikalatausasema. Kyseinen pikalatausasema sijaitsee Alankomaissa, Geldermalsenissa.

Pikalautausasema sijaitsee Tiel-Waardenburgin padonvahvistushankkeen yhteydessä ja tekee samalla hankkeesta päästöttömän, sillä padon vahvistamiseen tarkoitetut sähköllä toimivat työkoneet saavat virtaa tulevaisuudessa Kempowerin toimittamista latureista.

Tiel-Waardenburgin vähähiilinen padonvahvistushanke on tärkeä osa Alankomaiden hallituksen tavoitetta kohti hiilineutraalia raskasta liikennettä. Hankkeen yhteistyökumppanit Van Oord, Dura Vermeer, Ploegam ja Betuwewind ovat sitoutuneet tekemään padonvahvistushankkeen koko rakennusprosessista täysin hiilineutraalin ja Kempowerin latauslaitteet ja latausaseman rakentaminen ovat tässä välttämättömässä osassa kunnianhimoisen tavoitteen saavuttamiseksi.

Alankomaissa kaikista päästöistä 12 prosenttia muodostuvat liikenteen päästöistä vuonna 2018. Maan hallituksen onkin keskityttävä liikenteen päästöihin, jotta Alankomaiden hiilidioksidipäästöjä voitaisiin vähentää 95 prosentilla vuoteen 2050 mennessä. Vaikka Alankomaissa siirrytään sähköautoihin kiihtyvällä tahdilla, raskas liikenne on edelleen suuri saastuttaja. Alankomaiden hallitus on sitoutunut tekemään kaikista uusista raskaista rekoista ja linja-autoista päästöttömiä vuodesta 2040 alkaen.

Latausasema myös julkisessa käytössä

WattHub-latausaseman on TSG Netherlandsin tilaama ja suunnittelema. Latausasemaan sisältyy kaikkiaan 36 Kempower Satellite -laturia ja 6 Kempower Power Unit -tehoyksikköä. Jokaisessa Kempower Power Unit -yksikössä on käytettävissä 600 kilowatin teho, joka jakautuu kuuden satelliitin kesken. Tuleva asema on tällä hetkellä Alankomaiden nopein latausnopeus. Latausasema toimii puhtaasti aurinko- ja tuulienergialla.

– Raskas liikenne on pitkään ollut sähköisen liikenteen uranuurtaja. Olemme jo jonkin aikaa kehittäneet teknologiaamme palvelemaan erityisesti sähkörekkojen ja sähköisten työkoneiden lataamista suuressa mittakaavassa, joten on hienoa päästä todistamaan latausjärjestelmämme potentiaalia tässä uudessa avauksessa, Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki kommentoi.

Latausasema valmistuu tämän vuoden huhtikuussa ja se on avoinna myös Tiel-Waardenburgin padonvahvistushankkeen ulkopuolella. Latausasema tarjoaa paikallisille yrityksille mahdollisuuden käyttää vapaana olevaa latauskapasiteettia. Tämä tukee Rotterdamin alueen laajempaa liikenteen sähköistämistä, ja vahvistaa samalla paikallista latausinfraa.

Hitsauslaitteista tunnettuun Kemppi Groupiin kuuluva lahtelainen Kempower on sähköautojen latausasemien kansainvälinen toimittaja, joka toimittaa latausasemia ympäri maailmaa, esimerkiksi Romaniaan, Ruotsiin ja Australiaan.

Lähde: Kempower

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat