Kia Stinger

Ajoneuvot Uutinen 23.5.2020

Kia Stinger täyssähköisenä? Ehkä joskus, mutta facelift tulee varmasti

Reilu kolme vuotta sitten ensiesittelynsä saanut Kia Stinger saa lähitulevaisuudessa kasvojenkohotuksen. Hieman kauempana siintää mahdollisesti myös voimalinjavalikoiman täydentäminen lähipäästöttömällä sähkömallilla.

Korealaisvalmistajan lippulaivamalli Kia Stinger sai brittiläisessä Top Gear -auto-ohjelmassa Autoblogin mukaan vahvistuksen kasvojenkohotukselle Kian muotoiluopäällikkö Karim Habibilta, ja vihjeitä myös täyssähköisestä voimalinjasta.

Haastattelussa Habibin kerrotaan toivoneen, että Stingerin henki säilyy Kia-brändin kehittyessä.

– Tekniikan kulkiessa kohti sähköautoja ja taipumusten maailmalla muuttuessa tällaisiin autoihin päin, myös konseptin täytyy luultavasti kehittyä, Habibin kerrotaan todenneen.

Autoblogin mukaan tämä voi tarkoittaa tulevaisuudessa jopa täyssähköistä Stingeriä, nimittäin Kia on ilmoittanut tuovansa markkinoille vuoteen 2025 mennessä 11 uutta sähköautoa, joissa osassa tulee olemaan 800 voltin järjestelmä nopeampaa latausta varten.

Kia ja sisaryhtiö Hyundai rakentavat yhdessä alustaa täyssähköautoille, joka tulee tukemaan suurempia ja tehokkaampia sähköautoja kuin Kian nykyiset täyssähköautot e-Soul ja e-Niro.

Tämän oletetaan avaavan reitin täyssähköisen Stingerin, tai vastaavan neliovisen sedanin valmistamiseksi. Habibin kerrotaan puhuneen tarpeesta säilyttää urheilullinen, kohtuuhintainen ja kaunis tuotos mallistossa, vaikkei Stinger-tuotenimi saisikaan jatkoa.

Täyssähkövoimalinjan Stingerissä uumoillaan jättävän helposti varjoonsa nelisylinterisen, 255-hevosvoimaisen moottorivaihtoehdon ja vetävän vertoja malliston tehokkaimmalle, 365-hevosvoimaiselle tuplaturbo V6 -moottorille. Sähkövoimalinja myös parantaisi todennäköisesti Stingerin taloudellisuutta, bensiini-Stingereitä kun ei tunneta minään ekomalleina kulutuksensa puolesta.

Lähde: Autoblog Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Kia

Kaikki koeajot

Uusimmat