Honda Rebel Tour

Ajoneuvot Koeajo 21.11.2020

Koeajo: Honda Rebel Tour – Suomen myydyin custom uudistui

Honda Rebel on noussut matalan istuinkorkeuden ja helpon hallittavuuden ansiosta aloittelevien motoristien suosikkipyöräksi. Hyvää: käsittelyn helppous, edullinen hankinta ja käyttö, pitkä takuu. Huonoa: tiukka ajoasento isokokoisille kuljettajille, kierroslukumittarin puute.

Honda Rebel -mallin suosion salaisuuksia ovat muun muassa matala istuinkorkeus, helppo hallittavuus sekä sopivuus A2-luokkaan. Lisäksi kilpailijat ovat vähissä alle 500-kuutioisten ja alle kymppitonnin hintaisten customien luokassa.

Rebel uudistui kaudelle 2020, ja koeajoon saimme Rebel Tour -version, josta löytyy 600 euron lisähinnan vastineeksi timanttikuvioinen verhoilu satulassa, ajovalon päälle asennettu ilmanohjain, Tour-erikoisväritys sekä mustat etuteleskoopit haitarikumeineen.Honda Rebel Tour

Jalat tukevasti maahan

Pyörän hallintaa helpottaa alhaisen 690 millimetrin istuinkorkeuden lisäksi rungon kapeus sekä painopisteen alhaisuus. Erityisesti aloittelevat ja pienikokoiset motoristit arvostavat käsittelyn helppoutta, kun jalat yltävät tukevasti maahan asti.

Kuljettaja istuu enemmänkin ”pyörän sisällä” kuin sen päällä. Ajoasennossa ylävartalo jää pystyyn ja polvikulma jyrkäksi. Tankki on muotoiltu niin kapeaksi, että satulassa luontevasti istuttaessa polvet eivät osu tankkiin vaan jäävät ajoviiman heiluteltaviksi. Tälle kaudelle satulaa muokattiin isommaksi ja mukavammaksi, joskin se vaikuttaa edelleen melkoisen kovalta.

Moottori vetää luokassaan vahvasti jo alakierroksilta lähtien. Käyttöalue on laaja, sillä maksimiteho saadaan vasta 8 500 kierroksella. Kuutosvaihde on käyttökelpoinen viidenkympin nopeudesta alkaen. Vaihteisto toimii kevyesti ja pehmeästi, ja uuden yhdistelmäluistokytkimen ansiosta myös kytkinkahva on kevytkäyttöinen. Jarrukahvaa saa tehokkaissa jarrutuksissa puristaa selvästi suuremmalla voimalla. Kuljettajan apuna on lukkiutumattomat ABS-jarrut, muttei luistonestoa eikä valittavia tehoasetuksia.

Tyylisuuntansa mukaisesti Rebel on varustelultaan hyvin karsittu. Tämän vuoden mallissa on uutena varusteena vaihdenäyttö, mikä onkin hyödyllinen erityisesti, kun kierroslukumittaria ei ole lainkaan.

Pitkät ja pehmeät joustot

Takajousituksen lähes sadan millimetrin joustomatka on luokassaan pitkä, eivätkä routapatit lyö pahasti kuljettajan selkään. Etujousitus on säädetty löysäksi, mikä sopii pyörän luonteeseen.Honda Rebel Tour

Mutkiin Rebel kääntyy kevyesti, käytännössä riittää kun kuljettaja kääntää katseensa kaarteen suuntaan. Kallistusvaraa on riittävästi, joskin urheilulliseen ajotyyliin taipuvainen saa jalkatapit raapimaan asvalttia. Tällöin kannattaa muistaa, että Hondalla on valikoimissaan samaan tekniikkaan perustuvia urheilullisempiakin malleja, eikä Rebelin runkoa, jousitusta ja renkaita ole suunniteltu sporttisuus edellä.

Mittariston päällä olevan ilmanohjaimen ansiosta Honda on vielä moottoritienopeuksissakin siedettävä ajettava, joskin parhaimmillaan se on hieman mutkaisemmilla ja alhaisemmalla nopeudella ajettavilla teillä. Ääniltään Rebel on hiljainen. Koeajossa kulutus vaihteli 3,0 ja 3,6 litran välillä sataa kilometriä kohden, joten tankillisella pääsee helposti 300–350 kilometrin päähän.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Honda

Kaikki koeajot

Uusimmat