Ajoneuvot | Moottoriurheilu | Uutinen | 15.8.2019

Kohta ajetaan – KymiRing valmiina MotoGP-testiajoihin

Jopa maailmanennätysajat ovat KymiRingin mukaan mahdollisia, kun ensimmäiset MotoGP-testiajot käynnistyvät maanantaina 19. elokuuta Iitissä.

Jaa artikkeli

KymiRingin ensimmäisessä virallisessa tapahtumassa pääosissa ovat kuuden MotoGP-valmistajan, Hondan, Ducatin, Aprilian, Yamahan, KTM:n ja Suzukin MM-luokista tutut kuljettajat, jotka testaavat pyöriä, renkaita ja rataa sekä maanantaina että tiistaina 19.–20. elokuuta seitsemän tunnin ajan kello 10–17 välisenä aikana.

Maistiaisia radasta ja radan mahdollisuuksista tarjoillaan jo perjantaina, kun Moottorikin pääsee kyytiin. Kuljettajana on Mika Kallio ja kyydissä Moottorin päätoimittaja Eila Parviainen. Tunnelmat tuoreeltaan Moottorin netissä ja sosiaalisessa mediassa.

Mika Kallio

Mika Kallio

Valmista viime hetkillä

Vielä perjantaina aamupäivä on varattu talkoolaisille, jotka ahertavat rataa siistiksi, mutta iltapäivän myötä pääsemme vauhtiin.

KymiRingin hulppea, 1,2 kilometriä pitkä pääsuora aiheuttaa säpinää jo ennakolta. Se on pisin GP-ratojen suora Euroopassa ja on täysin mahdollista, että maailmanennätykset rikkoutuvat ensi viikolla. Ducatilla ajava Italian Andrea Dovizioso saavutti toukokuussa Italian Mugellon MotoGP-osakilpailun yhteydessä nopeuden 356,5 km/h, mikä on toistaiseksi nopein GP-radalla mitattu huippunopeus MotoGP-pyörillä.

MotoGP-osakilpailu Suomeen KymiRingille vuonna 2018!

Kuusi tiimiä paikalla

Mika Kallion ja edustamansa KTM-tallin lisäksi KymiRingin testiajoihin osallistuvat Stefan Bradl Hondalla, Michele Pirro Ducatilla, Sylvain Guintoli Suzukilla, Jonas Folger Yamahalla ja Bradley Smith Aprilialla.

Testiajojen tiimit ja kuskit löydät täältä.

Lähde: KymiRing

Jaa artikkeli

Keskustelu