Ajoneuvot | Uutinen | 8.6.2018

Konepelti kuin odotus: BMW Z4 virallisessa kiusoitteluvideossa

Uutta BMW Z4:ää ja sisarmalli Toyota Supraa on odotettu kuin kuuta nousevaa, mutta baijerilaisten valmius jakaa naamiokuvia lupaa hyvää varsinaiselle julkistukselle.

Jaa artikkeli

Kolmannen sukupolven BMW Z4:ää on odotettu, eikä vähiten sen takia, että baijerilaisroadster on samalla Toyota Supran velipuoli. Niinpä yhteisen urheiluautoprojektin valmistumista on odotettu hartaasti. BMW nostattaakin nyt kuumetta virallisilla naamiokuvilla ja 8-sarjan tyylisellä ajovideolla.

BMW Z4 virallisessa kiusoitteluvideossa

Videolla esiintyy BMW Z4 M40i, joten pitkänhuiskean konepellin alla piilee 3,0-litrainen ahdettu rivikutonen. Valmistajan mukaan muita autosta löytyviä varusteita ovat madallettu urheilujousitus sähkösäädettävillä iskunvaimentimilla sekä sähköisesti ohjattu taka-akselin tasauspyörästön lukko. Myös etuakseli on suunniteltu uudelleen. Tavoitteena on ollut nostaa roadster-segmentin ajettavuus uudelle tasolle.

BMW Z4 virallisessa kiusoitteluvideossa

– Uuden BMW Z4:n konsepti on suunnattu johdonmukaisesti kohti ketteryyttä ja ajodynamiikkaa. Erittäin suuri korin jäykkyys ja jämäkät jousituksen kiinnityskohdat tarjoavat täydelliset perusteet alustalle, joka takaa aidon urheiluauton suorituskyvyn mitä tulee ohjauksen tarkkuuteen sekä pitkittäiseen että sivusuuntaiseen kiihtyvyyteen, kommentoi BMW:n jousituspäällikkö Jos van As.

BMW Z4 virallisessa kiusoitteluvideossa

Ajovideo on kuvattu BMW:n omassa testikeskuksessa Ranskan Miramasissa, jossa merkki on viimeistellyt autojensa kehitystyötä yli 30 vuoden ajan. Testialue tarjoaa pienellä alueella kattavan valikoiman suorien ja erilaisten mutkien yhdistelmiä ajettavuuden ja alustan toiminnan arvioimiseksi. Videolta kannattaa huomioida myös kangaskaton avausmekanismin toimintaa.

Lähde ja kuvat: BMW

Lue myös:

Jaa artikkeli

Keskustelu