Ajoneuvot | Uutinen | 15.5.2017

Kuvapaloissa Škoda Karoq – tšekkicrosserin yksityiskohdat esillä

Päivien päästä paljastettava Škoda Karoq esittäytyy uusissa maistiaiskuvissa.

Jaa artikkeli

Kodiaqin jälkeen Škodan seuraava ase katumaasturimarkkinoilla on Karoq. Uutuudesta innostunut tšekkivalmistaja ei ole malttanut taaskaan odottaa auton virallista julkistamista, vaan ensimmäisten naamiokuvien jälkeen vuorossa ovat kiusoittelukuvatauton yksityiskohdista.

Škoda Karoq

Škodan mukaan Karoq heijastelee olemuksellaan sekä voimakasta luotettavuutta että eleganssia. Esimerkiksi keulalla merkin tuttu keulamaski yhdistyy jälleen böömiläisestä lasitaiteesta inspiroituneihin led-ajovaloihin. Takavaloissa noudatetaan puolestaan Škodan tuttua C-muotoa, joista tosin osa on jatkettu takaluukun puolelle.

Škoda Karoq

Oleellinen osa auton olemusta ovat tietysti sen mitat. Karoqin ulkomitat ovat 4 382 mm, 1 841 mm leveyttä ja 1 605 mm korkeutta, eli uutuus on käytännössä senttien sisällä suositusta Nissan Qashqaista. Akseliväli on etuvetomallissa 2 638 mm, nelivetomallissa 8 millimetriä vähemmän. Tavaratilaa on luvattu 521 litraa ja kapasiteetti on kasvatettavissa 1 630 litraan takapenkit käännettynä. Mikäli takapenkki on varustettu säädettävillä ja poistettavilla VarioFlex-istuimilla, on tavaratilaa 479–588 litraa ja peräti 1 810 litraa istuimet poistettuna.

Škoda Karoq

Karoqin kojelauta on muotoiltu käyttäen ”leveä yläosa, kapea alaosa” -ajatusta, joka näkyy myös oviverhoiluissa. Pystysuuntaisia raitisilmaritilöitä on 4, joista keskimmäiset reunustavat viihdejärjestelmän näyttöä. Sähköinen käsijarru on vakiovaruste, joka vapauttaa tilaa keskitunnelista. Kattavan sisävalaistuksen kirkkaus on säädettävissä ja valaistuksen värin voi valita 10 vaihtoehdosta.

Škoda Karoq

Škoda Karoq paljastetaan 18. päivä toukokuuta Tukholmassa ja myyntiin mallia lupaillaan vuoden jälkipuoliskolle.

Škoda Karoq

Lähde ja kuvat: Škoda

Jaa artikkeli

Keskustelu