Ajoneuvot | Uutinen | 20.5.2017

Maistiainen: Audi A5 Cabriolet – tasaista paistetta

2.0 TFSI quattro S tronic

Audin avokattoinen A5 on tasaisen hiottu kokonaisuus.

Jaa artikkeli

Toisen sukupolven Audi A5 sai mallistoonsa juuri sopivasti kesäksi kangaskattoisen cabrioletin. Vaikka uusi A5 ei ole aivan niin linjakas kuin edeltäjänsä, on cabriolet toteutettu tyylikkäästi sulauttamalla retkiteltan muodot osaksi muuta kokonaisuutta. Quattron ja kangaskaton yhdistelmä viestii uskomusta siitä, että uskoo räntäsateen sentään joskus taukoavan.

Audi A5 Cabriolet

A5:n matkustamo on upea kokonaisuus myös luonnonvalossa. Bulevardien shokkikoneeksi valkoisesta A5:stä ei ole, mutta tasaisen mielenlaadun auringonpalvontaan kylläkin. Tunnelma on kuin kirjanpitäjien kesäpäivillä.

Myös katon operointi on toteutettu samalla hiotulla tavalla. Sähköisesti liikkuva katto liikkuu tilasta toiseen vajaassa 20 sekunnissa, eikä kuljettajan tarvitse tehdä asian eteen mitään.

Audi A5 Cabriolet

Ainoa miinus muuten tasapainoisessa kokonaisuudessa tulee tuulenohjaimesta, sillä tarjolla on vain käsin asennettava viikkauslauta, joka peittää takaistuimet kokonaan. Sähköisesti käytettävä spoileri tai muu hiusverkko sopisi hiottuun tyyliin paljon paremmin.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Keskustelu