Ajoneuvot | Uutinen | 22.5.2017

Maistiainen: uudistunut Mitsubishi Space Star – menneisyyden vanki

1.2 Cleartec Invite CVT

Mitsubishi Space Star näyttää raikkaalta, mutta pinnan alla tunnelma on nostalginen.

Jaa artikkeli

Markkinoiden edullisimpiin kuuluva Mitsubishi Space Star sai uuden raikkaan ilmeen. Nyt japanilaisvalmistajan pikkuinen liittyy trendikkääseen kerhoon, jossa keulamaski koristellaan nastoilla tai muilla kohoumilla. Lisävarusteiseen oranssiin väriin yhdistettynä vaikutelma onkin mukiinmenevä. Samalla auton pituus on venähtänyt 85 millimetrillä lukemaan 3 795 mm.

Matkustamon hallitseva teema on muovi, joskin niiden taso on parantunut faceliftin myötä. Samalla mittaristo ja ohjauspyörä ovat saaneet uuden ilmeen aiempaan malliversioon nähden. Bluetooth ja vakionopeudensäädin ovat vakiovarusteita, mutta Space Starin retrohenkisiltä diginäytöiltä on turha odottaa sen enempää älyä. Takaistuimilla on tilaa maltillisesti, kuten kokoluokkaan kuuluukin.

Ajaessa Space Star tuntuu pehmeältä ja vanhaan tapaan pikkuautomaiselta, joten auto on selkeästi kotonaan kaupunkialueella. Tähän viittaa myös CVT-automaatti, joka tekee etenemisestä vaivatonta, mutta ei erityisen eleganttia. 80 hevosvoiman voimavaroilla 0–100 km/h kestää 11,7 sekunnin sijaan 12,8 sekuntia automaatin vaikutuksesta.

Mitsubishi Space Star

Hinnat alkaen 13 995 euroa tarkoittaa, että Space Star on Suomen edullisimpien joukossa – mutta lähituntuman kilpailijat tarjoavat modernimman ajoelämyksen, paremman laatuvaikutelman ja enemmän pirteitä yksityiskohtia. Koeajetun yksilön CVT-automaattivaihteisto tuo hintalisää 2 000 euroa. Lähes 16 000 euroa on jo kestämätön summa uutena vanhahtavasta autosta.

Mitsubishi Space Star

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Keskustelu