Ajoneuvot | Geneve 2017 | Uutinen | 3.3.2017

Nyt meni Mercdes-Benzin E-sarjan valitseminen vaikeaksi: Coupen sijaan sittenkin Cabriolet?

Juuri kun ihastuimme Coupeen, esittelee Mercedes-Benz E-sarjasta linjakkaan Cabrioletin

Jaa artikkeli

Mercedes-Benzin E-sarjan Coupen ensikoeajosta on ehtinyt kulua vain muutama päivä, kun mallisto jo laajenee odotetulla avoversiolla. E-sarjan Cabriolet noudattaa Coupen muotokieltä, eli auton muodot rakentuvat pehmeillä pinnoilla ja mittasuhteilla. Mercedes-Benzin osalta rajuilla pokkailuilla leikkimisen trendi jää historiaan.

Alas sijoitettu jäähdyttäjän säleikkö, konepellin kohoumat, matalat takavalot ja leveyttä korostava hartialinja määräävät Cabrioletin päälinjat. Elegantit linjat onnistuvat pieneen tilaan laskostuvan kangaskaton ansiosta.

E-sarjan Cabriolet

Sähkötoimisen ja äänieristetyn katon ilmettä voi piristää vaihtamalla perinteisen mustan värin tumman siniseksi, ruskeaksi tai tumman punaiseksi. Valmistaja kertoo sähkökaton aukeavan ja sulkeutuvan 20 sekunnissa, ja muuntautumisleikki onnistuu aina 50 km/h nopeuteen asti.

E-sarjan Cabriolet

Kotimaisessa juhannussäässä kruisailuun apua tuo ilmapyörteilyä vähentävä Aircap-ilmanohjain tuulilasin karmin päälle ja lempeästi lämmintä ilmaa niskaan puhaltava Airscarf. Matkatavaraa autoon mahtuu 310 litraa katto avattuna, katto suljettuna tila laajenee 385 litraan. Alas taitettavat takaistuimet mahdollistavat täsmäiskut Ikeaan tai laskettelulomat Alpeille.

E-sarjan Cabriolet

Tekniikkapuolelta Cabriolet pohjautuu vahvasti kovakattoiseen coupé-sisareen. Toisin sanoen tarjolla bensiini- ja dieselmoottoreita, mahdollisuus nelivetoon, huippukehittyneet avustinjärjestelmät, älypuhelinpeilaukset ja personointimahdollisuudet, joiden listaaminen täyttäisi internetin.

E-sarjan Cabriolet

Ensikosketus avouutuuteen saadaan Geneven autonäyttelyssä ensiviikon alussa. Suomeen E-sarjan Cabriolet pää syksyllä.

Lähde ja kuvat: Mercedes-Benz

Jaa artikkeli

Keskustelu