Ajoneuvot | 18.3.2019

Mercedes-Benz lupaa luksusta USA:sta – Maybach muuttaa Alabamaan

Maybachin uutuusmallin valmistuspaikan julkistuksen jälkeen luksus amerikkalaistuu. Nähtäväksi jää, tarkoittaako se made in USA-lapun lisäksi mitään muuta?

Jaa artikkeli

Autovalmistaja Mercedes-Benz laventaa jalansijaansa Pohjois-Amerikassa.

Virallisena pidetyn suunnitelman mukaan luksusmerkin kaupunkimaasturimallin valmistus keskitetään jatkossa yksinomaan Yhdysvaltoihin, jossa sen koti tullee olemaan Alabamassa sijaitseva Vance, Automotive News Europe kertoo.

Maasturivalmistuksen nousuun, luksukseen ja sähköistymiseen valmistautuvaan tehtaaseen panostetaan peräti miljardin verran. Entistä ehomman autotehtaan rinnalle nousee tuplasti suurempi akkutehdas, jonka tuotannon odotetaan käynnistyvän 2020-luvun alkuvuosina.

Tällä hetkellä Alabamassa valmistettava autoikirjo kattaa seuraavat Mercedes-mallit:  GLS, GLE ja GLE Coupe. Jopa 300 000 ajoneuvon vuotuiseen tuotantoon kykenevän tehtaan tuotannosta 2/3 suuntaan vientiin.

Uusi Maybach, joka on nähty jo viime vuonna useampaan otteeseen messukelpoisena konseptina, yhdistäenee tuotantovalmiinakin kaupunkimaasturia ja sedania varsin rohkeasti.

Varmaa on, että se rakennetaan uudelle GLS-alustalle ja siitä on näillä näkymin tulossa kallein Yhdysvalloissa valmistettava henkilöauto, jonka myyntihinta Atlantin takana hivelee edullisimmillaankin 200 000 dollarin rajapyykkiä.

Moottoriksi luvassa on V8 ja hevosvoimia yli 560. Tarkempia teknisiä yksityiskohtia on vielä osin pihistelty, vaikka uutuuden virallista esittelyä uumoillaan vielä tälle vuodelle Kiinaan. Myynnin arvioidaan käynnistyvän todenteolla ensi vuoden alkumetreillä.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Maybach levittää luksusta

Mercedes-Benz USA:n toimitusjohtaja Dietmar Exlerin odotukset uutuuden suhteen ovat korkealla. Tarkoitus on laventaa Maybach-brändiä AMG:n tapaan läpi malliston. Ei kuitenkaan aivan kaikkialle.

– Ei epäilystäkään, etteikö Maybach auttaisi Mercedes-brändin rakentamisessa. En kuitenkaan osaa kuvitella Maybachia esimerkiksi A-sarjan yhteydessä.

Luksuslisäystä on siis luvassa valmistajan automalliston edustavimpaan päähän, eikä ihme. Samaan saumaan iskevät myös Aston Martin DBX:llä, Ferrari Purosanguella, Rolls Royce Cullinanilla ja Lamborghini Urusillaan. Myös Bugatti on vihjannut uudesta tulokkaasta, mutta nimeä mahdolliselle tulokkaalle ei ole vielä kerrottu.

Osa näistä unelmista on tosin vielä viimeistelyvaiheessa, eli tuotantomalleja on maltettava odottaa tovi, mutta tarjonnan puutteesta ei näillä näkymin luksusmaasturimarkkoinoilla tarvitse kärsiä.

Ennusteiden valossa erikoisuuksien myynti ei osoita hyytymisen merkkejä, pikemminkin päinvastoin.

AutoForecast Solutionsin arvion mukaan viime vuoden 7 500 myyntikappaleen potti jopa kolminkertaistuu maailmanlaajuisesti vuoteen 2023 mennessä.

Suurimpana markkinana pidetään Kiinaa ja Instagram-julkkisten Yhdysvaltoja. Maybach GLS  tähtää asemaan, jossa se tarjoaa imagostaan tarkoille supertähdille ”vielä hieman enemmän”.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Automotive News Europen mukaan luksusautot ovat varsin tuottoisia valmistajilleen. Perustekniikka lainataan lähes poikkeuksetta arkisemmasta mallistosta. Esimerkin tarjoaa Bentley Bentayga, joka jakaa paljon yhteistä Audi Q7 -mallin kanssa.

Lähde: Automotive News Europe Kuvitus: Mercedes-Maybach

 

Jaa artikkeli

Keskustelu