Ajoneuvot | Uutinen | 24.10.2018

Mercedes-Benzien polttoainevikavalon syyksi paljastui viallinen bensiinierä

Syyskuussa Mercedes-Benzien polttoainevikavaloja sytyttäneen ilmiön syyksi paljastui poikkeuksellinen bensiinierä. Asian selvittivät Vehon ja Nesteen asiantuntijat.

Jaa artikkeli

Mercedes-Benziä maahantuova Veho ja öljy-yhtiö Neste kertoivat selvittäneensä syyskuussa kohua aiheuttaneen ilmiön, jossa useiden bensiinikäyttöisten autojen polttoainejärjestelmän vikavalo syttyi tankkaamisen jälkeen. Jo varhaisessa vaiheessa ongelman syyksi havaittiin bensiinin suihkutussuuttimiin kertynyt metallisuola.

Nyt Veho ja Neste kertoivat, että ongelman perimmäiseksi syyksi paljastui Porvoossa elokuun alussa valmistettu bensiinierä, jossa oli kohonnut natriumpitoisuus. Nesteen mukaan natrium ei aiemmin kuulunut sen tuotestandardiin, mutta yhtiö on nyt kiristänyt määräyksiä entisestään. Yhtiön mukaan polttonesteen kohonnut natriumpitoisuus johtui erinäisistä yhteensattumista. Viallista bensiiniä on jaeltu pääasiassa Porvoon terminaalin Neste-asiakkaille.

Mikäli polttoainejärjestelmän vikavalo vielä syttyy, kannattaa autoilijan ottaa yhteys lähimpään valtuutettuun Mercedes-Benz-huoltoliikkeeseen. Vehon mukaan ongelma koski yhteensä 216 Mercedes-Benziä, mutta myös muita merkkejä kuuluu ongelman piiriin.

Veho ja Neste ovat yhdessä suunnitelleet myös erillisen huoltotoimenpiteen, jossa 2012 tai uudemman bensiinikäyttöisen Mercedes-Benzin polttoainejärjestelmä saa lisäainekäsittelyn muun normaalin huolto-ohjelman yhteydessä. Toimenpide on asiakkaalle maksuton.

Teknisen palvelun päällikkö Jorma Laakkonen Veholta ja myyntijohtaja Tommi Juusela Nesteeltä kiittelivät hyvin sujunutta yritysyhteistyötä ongelman selvittämisessä sekä helpotusta, että ongelman perimmäinen syy on löydetty.

Neste ja Veho pahoittelevat autoilijoille aiheutunutta harmia.

Teksti: Aake Kinnunen Kuva: Nesteen kuvapankki

Jaa artikkeli

Keskustelu