Ajoneuvot Uutinen 18.1.2023

Moottori aloittaa podcastin – Moottoripodi käsittelee automaailman kiinnostavimmat ilmiöt

Moottoripodi starttaa 18.1. PodMe-palvelussa, josta voit kuunnella jaksot ilmaiseksi.

Moottori laajentaa tekemistään entisestään, kun autotoimittajat Aake Kinnunen ja Tuomas Rajala aloittavat Moottoripodi-nimisen podcastin tammikuussa. Podcastissa keskustellaan autoista, liikenteestä ja kaikesta autoiluun liittyvästä.

Moottoripodin ajatuksena on tarjota viihdyttävää sisältöä autoista ja avata autotoimittajan arkea kahden ammattilaisen toimesta. Viihteellisyys ei toki tarkoita sitä, etteikö podcastissa voitaisi puhua myös liikennepolitiikasta.

– Kyllä meitä molempia kiinnostaa myös yleisesti liikenteeseen liittyvät niin sanotut tylsät asiat. Me koitetaan löytää niihin joku kiinnostava kulma, sanoo Tuomas Rajala.

Podcast julkaistaan keskiviikkoisin PodMe-palvelussa, jossa se on kuunneltavissa ilmaiseksi. Julkaisutahti on kova, mutta autoalassa riittää toki perattavaa ja kiinnostavia aiheita.

– Kunnianhimoisena tavoitteenamme on tehdä joka viikko uusi jakso Moottoripodia, kertoo podcastin toinen juontaja Aake Kinnunen.

Automaailma on kiinnostavampi kuin koskaan

Autoilu on ja liikenne ovat tällä hetkellä suuressa murroksessa. Oman auton omistaminen ei enää ole suomalaisille itsestäänselvyys ja autokanta sähköistyy vauhdilla, mutta horisontissa siintävät jo uudet sähkön syrjäyttävät käyttövoimat. Siksi aiheista ei tule olemaan pulaa.

– Tällä hetkellä autoala on kiinnostavampi kuin koskaan. Uusista autoista jo kolmannes on ladattavia hybridejä tai sähköautoja. Kehitys on ollut nopeampaa kuin moni osasi olettaa, pohtii Tuomas Rajala.

Molemmat Moottoripodin pitäjät ovat tottuneita podcast-tekijöitä. Aake Kinnusta on kuultu aiemmin mm. Pelaajacastissa ja Tuomas Rajala on pitkän linjan radio- ja podcast-ammattilainen. Rajala on työskennellyt juontatajana mm. Ylex:llä, Radio Novassa ja HitMixillä. Tätä nykyä hän tekee 203040 Podcastia.

Moottoripodin jaksot ovat kuunneltavissa PodMe -palvelussa, jonka voit ladata itsellesi ilmaiseksi puhelimesi sovelluskaupasta. Keskiviikkona 18.1. voi kuunnella kolme ensimmäistä Moottoripodin jaksoa: Automaailman topit ja flopit, Onko Suomi valmis sähköautoille ja Kyllä autoista pitää ääntä kuulua. Jatkossa uusi jakso julkaistaan kerran viikossa.

Teksti: Moottorin toimitus Kuva: Jari Saarentaus

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat