Ajoneuvot | Uutinen | 9.10.2016

Muotoilulla myyntikasvuun – Mercedes-Benz ja ”Sensual Purity”

Muotokieltään linjakkaammaksi uudistanut Mercedes nauttii työnsä tuloksista nyt voimakkaiden kasvulukujen muodossa.

Jaa artikkeli

Vauhdikasta vuotta meillä ja erityisesti Kiinassa viettävä Mercedes kiittelee menestyksestään yhtiön voimakkaasti uudistettua muotokieltä. Vuonna 2008 muotoilujohtajana Daimlerilla aloittanut Gorden Wagener ei peittele omaa panostaan saksalaismerkin uudessa nousussa, vaan pistää kasvun kehittämänsä ”Sensual Purity” -muotokielen piikkiin.

Automotive Newsin haastattelussa Wagener kertoo, että Sensual Purityn avulla valmistaja on siirtynyt perinteistä kohti modernia erityisesti viimeisen kolmen vuoden aikana. Muotoilu on hänen mukaansa puhdaslinjaista ja mittasuhteiden täytyy olla oikeita, jotta yksinkertaiset jutut voivat olla ”seksikkäitä”. Wagenerin mukaan tämä poikkeaa muusta autoteollisuudesta, jossa tällä hetkellä pistetään paljon eri asioita auton ulkomuotoon.

Osittain muutosta on haettu myös tarkistamalla mallistoa, sillä osana muotokieltä Mercedeksellä analysoitiin myös tuotteet A-sarjasta S-sarjaan ja pohdittiin, missä kohdin mallistoa on merkittäviä aukkoja. Siten syntyi runsas joukko uusia automalleja, erityisesti etuvetoalustalle.

Mercedes-Benz Sensual Purity

Mercedes-Benz GLK vuodelta 2012.

Parhaiten Sensual Purityä edustaa Wagenerin mukaan muutos GLK-katumaasturista GLC:hen (avauskuva). Muutoksessa kulmikas GLK muuntui sulavalinjaiseksi GLC:ksi, sen ollessa tällä hetkellä Mercedeksen kuumin tuote. Kovasta ulkoasusta kannatti siis siirtyä sulavammaksi ja urheilullisemmaksi.

Yksi on kuitenkin pyhä: G-sarja.

Mercedes-Benz Sensual Purity

– Sen me pidämme aina tällaisena, sillä se on ikoninen auto. En koske auton luonteeseen, muuten se ei olisi G-sarja. Muut katumaasturimme ovat saaneet voimakkaasti vaikutteita Sensual Purity -filosofiasta. Markkinamenestys kertoo meidän olevan oikeassa, Wagener summaa klassikkomaasturin koskemattomuutta.

Mercedes-Benz Sensual Purity

F 105 Luxury in Motion -konseptiauton sisätilat. Huomioi selän taakse jäävä ohjauspyörä.

Tulevaisuudesta kysyttäessä Wagener kertoo, että Sensual Purity on hänen mielestään kuin käyttöjärjestelmä: nyt on meneillään 2.0 ja seuraavaksi tulee 2.3 ja 2.5. Muutosten myötä erityisesti autojen sisustat tulevat muuttumaan, seuraavien 10–15 vuoden muuttaessa matkustamoita enemmän kuin kuluneet 50 vuotta yhteensä. Digitalisaatio ja autonominen ajaminen tulevat muuttamaan autoa ja Mercedes esitteli ajatuksiaan tammikuussa 2015 esitellyssä F 015 Luxury in Motion -konseptiautossa.

Lähde: Automotive News Kuvat: Mercedes-Benz

Katso myös:

Jaa artikkeli

Keskustelu