Ajoneuvot | Uutinen | 1.4.2019

Muotoilumuutoksia Münchenissä: BMW:n muotoilujohtaja siirretään Rolls-Roycelle

Škodalla maineensa tehnyt Josef Kabaň vastaa nyt Rolls-Roycestä.

Jaa artikkeli

Pesti BMW:n muotoilujohtajana on lähivuosina ollut kausiluontoinen. Yhtiö ilmoittaa muotoilujohtaja Josef Kabaňin siirtyvän emoyhtiöstä alamerkki Rolls-Roycen palvelukseen. Brittiläinen luksusmerkki on ollut vailla muotoilujohtajaa jo lähes vuoden.

Vaikka pesti Rolls-Roycen muotoilujohtajana kuulostaa hienolta, on kyseessä siirto syrjään ylennyksen sijaan.

Isot linjat vaihtelevat

BMW Josef Kaban

Josef Kaban

Kabaň ei kauaa ehtinyt BMW:n linjoja johtaa. Volkswagen-konsernilla erityisesti Škodien ja Bugatti Veyronin parissa maineensa tehnyt tsekki siirtyi BMW:n palvelukseen vasta helmikuussa 2017. Hän korvasi Nissanin luksusmerkki Infinitille loikanneen Karim Habibin, joka toimi BMW:n muotoilujohtanana vuodet 2011–2017.

Suurista linjoista vastaavana muotoilujohtajana Kaban tuskin ehti vaikuttaa lainkaan BMW:n muotokieleen, ja todennäköisesti uuden 3-sarjan, Z4:n, X7:n ja erityisesti kritisoidun 7-sarjan kasvojenkohotuksen muutokset lienee jo päätetty ennen Kabanin kautta. Vaihdon taustalla piilevät siis aivan muut, kuin muotoilulliset syyt.

BMW Domagoj Dukec

BMW on nimennyt Josef Kabaňin seuraajaksi on nimetty Domagoj Dukec, joka on tähän mennessä vastannut BMW i ja BMW M -alabrändeistä. Koko BMW Groupin muotoilujohtajana jatkaa hollantilainen Adrian van Hooydonk.

Jaa artikkeli

Keskustelu