Ajoneuvot Autonäyttely 22.4.2014

New Yorkin autonäyttely

Valtaosa New Yorkissa esitellyistä uutuuksista jää sellaisiksi, että niitä voi maistella vain Yhdysvalloissa vieraillessa. Mutta se ei tarkoita, ettei vesi nousisi kielelle. Osa sadosta tulee myös Suomeen, eivätkä nekään hedelmät ole happamia.

Pohjois-Amerikassa on tällä hetkellä kaikki hyvin, ja lama on jätetty kauas taakse. Autotuotanto on erittäin tärkeä teollisuuden haara, joka tuo leivän satoihin tuhansiin pöytiin.

Pahimmillaan kymmenen miljoonan tasolle pudonneesta autojen vuosimyynnistä ollaan nousemassa 16 miljoonan tasolle. Nopea myynnin kasvu on tuonut sekin mukanaan ongelmia. Autoja ei ole aika ajoin ehditty valmistaa riittävän suurta määrää.

Laman jälkeinen aikakausi näkyy hyvin myös Pohjois-Amerikassa järjestettävissä autonäyttelyissä. Uutuuksia löytyy melkein joka osastolta. Tänä vuonna suurista autonvalmistajista poikkeuksen New Yorkissa teki General Motors, joka ei järjestänyt lehdistötilaisuutta.

Luultavasti yhtiö halusi vetää henkeä viime aikojen massiivisten korjauskutsujen jälkeen.

Monesta uutuudesta emme pääse Suomessa nauttimaan, mutta monipuolisesta annista löytyy paljon myös meille tulevia malleja. Niiden suhteen pitää olla kärsivällinen, sillä useat mallit ovat saapumassa Suomeen vasta noin vuoden kuluttua.

Nyrkkisääntönä voi pitää Yhdysvaltojenkin myynnin suhteen, että esitellyt uutuudet ovat kaupoissa vasta syksyllä.

New Yorkin uutuussatoa oheisessa kuvagalleriassa.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat