Ajoneuvot | Esittely | 24.9.2018

Nissan kannustaa karavaanariksi – tarjolle pakettiautoista rakennettuja matkailuautoja

Nissanin NV200-, NV300- ja e-NV200-pakettiautoista on nyt saatavilla matkailuautoiksi rakennetut versiot. Varustelun myötä tarjolla ovat kaikki nykyaikaiset mukavuudet.

Jaa artikkeli

Nissanin kertoo tuoreimman aluevaltauksensa harppaavan karavanarien pelikentälle retkeilyauton muodossa.

Suomen suurimpaan matkailuajoneuvotapahtumaan, eli Lahdessa viime viikonloppuna järjestettyyn Caravan-näyttelyyn uutuutta ei tuotu, vaikka ensi esittely tapahtui jo toukokuussa Madridin autonäyttelyn yhteydessä.

Kevyiden hyötyajoneuvojen valikoimaan kuuluvat NV200-, e-NV200- ja NV300-pakettiautot ovat jatkossa potentiaalinen kumppani lomamatkoille.

NV300:een on saatavilla kahta pituutta: 4 399 mm ja 5 399 mm, ja NV200 ja e-NV200 pituus on 4 400 mm. Kustakin mallista on valittavissa kaksi toisistaan eroavaa varustetasoa, Pacific ja Weekender.

Oma koti pyörillä

Muunneltavien ja käytännöllisten matkailuautojen kolmikko soveltuu valmistajansa mukaan mainiosti rentoon retkeilyyn, sillä matkailuautoksi muuntuva pakettiauto tarjoaa mukavat sisätilat tien päällä matkustamisesta nauttivalle, Nissan vakuuttaa.

Japanilaismerkin matkailuautoon on integroitu kaikki modernit mukavuudet kuten liesi, jääkaappi, hanalla varustettu allas sekä runsaasti säilytystilaa. Samaa tarjoavat toki muutkin retkeilyautovalmistajat. Alustavaihtoehtoja löytyy lavealla merkkikirjolla.

Ja kuten arvata saattaa, illan pimetessä matkailuauto muuntautuu kodikkaaksi makuutilaksi, josta löytyy vaahtomuovipatja kahdelle hengelle, kaikki ikkunat peittävät pimennysverhot sekä lämmitys/viilennysjärjestelmä.

Tarjolla olevan ajoneuvokolmikon tilavimpaan vaihtoehtoon, NV300:een, joka esiintyy myös oheisella videolla, mahtuu myös toinen parivuode korotetun katon ansiosta.

Asiakkaat voivat muokata ja varustella Nissan-matkailuautonsa omien tarpeidensa mukaisesti. Saatavilla on muun muassa aurinkopaneeleja sähkölaitteiden lataamiseen tai markiisi lisävarjoa tuomaan. Jos valmistelut hoidetaan suoraan lisävarustelistalta, jää asiakkaan tehtäväksi vain laskun maksaminen ja kesäisen matkakohteen valinta.

Sähköä tai dieseliä

NV200- ja NV300-autojen voimalinjat perustuvat Nissanin dieselmoottoriin joko 1,5-litraisena (NV200) tai 1,6-litraisena (NV300). Tarjolla on myös täyssähköinen e-NV200-matkailuautomalli, jonka 40 kWh:n akusta virtaa riittää toimintamatkan muodossa on 280 km (NEDC) tai 200 km (WLTP) ajoon yhdellä latauksella.

– Uusien Nissan-matkailuautojemme ansiosta seikkailunhaluiset matkailijat saavat huoneen huippunäkymällä maailman upeimmista paikoista. Nämä paikat ovat matkailijoiden vapaasti valittavissa, toteaa Nissan Europen hyötyajoneuvoista vastaava johtaja Emilio Portillo.

Nissan esitteli matkailuauto-korimuunnokset ensimmäistä kertaa Madridin autonäyttelyssä toukokuussa 2018. Nissanin päällirakentajakumppanina toimi espanjalainen matkailuautojen korimuunnoksiin erikoistunut yritys BRAM Technologies. Vastaavanlaisia korimuunnoksia saa muiltakin valmistajilta muualla Euroopassa.

Nissan takaa kevyiden hyötyajoneuvojensa laadun ja tarjoaa niihin viiden vuoden tai 160 000 km:n ajan voimassa olevan valmistajan takuun Euroopassa. BRAM Technologies tarjoaa kahden vuoden takuun kaikille korimuunnoksissa käytetyille elementeille.

Lähde ja kuva: Nissan

Jaa artikkeli

Keskustelu