Ajoneuvot | Päivän kuva | 4.12.2017

Päivän kuva: kaksi kärpästä yhdellä iskulla

Parivertailu ja tiereportaasi saman päivän aikana? Joskus juttukeikat kannattaa yhdistää, vaikka urakka venyisi pikkutuntien puolelle.

Jaa artikkeli

Samallahan siitä syntyy kaksi juttua! Kas siinä yleinen toive, joka esitetään miltei aina, kun toimittaja on lähdössä keikalle vähänkään kauemmas.

Todellisuus on kuitenkin yleensä hieman vaivalloisempi – stressiä ja kiirettä pukkaa, mutta päätavoite, ajan ja resurssien säästö, toki toteutuu.

Eli: kun Moottorin vuoden viimeiseen numeroon oli suunnitteilla useitakin isoja juttuja ja vieläpä samalta kirjoittajalta, päädyimme todelliseen tehotuotantoon.

Lähdimme nimittäin kahdella vertailuautolla laatimaan reportaasia E18-moottoritiestä, joka valmistuu kokonaisuudessaan liikenteelle ensi vuoden alkupuolella.

Juttua varten tieosuus piti tietenkin ajaa päästä päähän – siis länsirannikolta itärajalle. Autenttisen kokemuksen ohella vertailuautoista saisi näin kunnon käsityksen.

Jo pelkästään E18-trippiin kertyi 360 kilometriä – ynnä siirtymät toimituksesta Vantaalta, yhteensä siis 720 km. Autot tulivat tutuiksi, ja myös se alla vilistänyt väylä.

Täytyy myöntää, että myöhään meni. Mutta syntyi myös kaksi oivaa artikkelia. Ja tuo kuva, joka otettiin Naantalin sataman porteilta, E18:n aloituspisteestä. Kaikki tämä ”samalla”…

Molemmat jutut voit lukea 5.12. ilmestyvästä Moottorin numerosta 12/2017, joko digitaalisesti Lehtiluukun kautta tai hakemalla omasi lähimmästä lehtipisteestä.

Jaa artikkeli

Keskustelu