Ajoneuvot | Autonäyttely | Päivän kuva | Uutinen | 5.10.2016

Päivän kuva: Nissanin messu-Leaf ja sähköauton anatomia

Miltä sähköauto näyttää pinnan alta? Yllättävän normaalilta.

Jaa artikkeli

Pariisin autonäyttelyssä Nissan esitteli omalla messuosastollaan Leafia myös halkileikattuna. Siististiltä sirkkelionnettomuudelta näyttävä auto kertoo paljon sekä nykyisten autojen että sähköautojen anatomiasta: ajoneuvon lattiassa näkyy oranssi akusto, sillä painavan akuston sijoittaminen ajoneuvon pohjaan on osoittautumassa järkevimmäksi tavaksi tila- ja painojakauman ratkaisemiseen. Korkeajännitteisen sähkön kuljettamisesta vastaavat niin ikään huomio-oranssit kaapelit, jotka vastaavat virran syöttämisestä moottorille ja latausjännitteen vastaanottamisesta auton keulassa sijaitsevalta latauspistokkeelta.

sähköauton anatomia

Samalla on tilaisuus nähdä kojelaudan sisään: salaattikuivaimelta näyttävä osa on itseasiassa ilmastoinnin ja lämmityslaitteen puhallin, joka mielikuvista (ja käyttökytkinten merkeistä!) huolimatta ei ole pöytätuulettimen kaltainen propelli.

Huomioimisen arvoista on myös se, mikä puuttuu: Leafin takaosassa ei siis ole polttoainesäiliötä eikä tankkausaukkoa, joten perän rakenne on hyvin yksinkertainen ja tehokas.

Katso myös:

Jaa artikkeli

Keskustelu