Ajoneuvot | Uutinen | 17.11.2017

Paljonko maksaa Škoda Karoq? Nyt se tiedetään

Odotetun Škoda Karoqin hinnat alkaen on 27 327,76 euroa, mutta se on vasta osa tarinaa.

Jaa artikkeli

Škodan odotettu katumaasturi Karoq on vihdoin saanut Suomen hinnoittelun ja samalla aukesivat myös ennakkotilauskirjat. Suomessa auton lanseeraus tapahtuu maahantuojan mukaan tammikuussa. Malli pärjäsi hyvin myös uusimmissa Euro NCAP -törmäystesteissä.

Suosittua Kodiaqia pienempään uutuusmaasturiin pääsee halvimmillaan kiinni 27 327,76 eurolla, jolloin kyseessä on koeajossa positiivisesti yllättänyt 1.0 TSI Ambition – siis 115 hevosvoiman perusbensiini manuaalivaihteistolla. Jo Ambitionissa Karoqiin kuuluvat muun muassa Front Assist -hätäjarrutusavustin jalankulkijasuojalla, kaksialueinen ilmastointi, lämmitettävä ohjauspyörä sekä avaimeton KESSY -keskuslukitus.

Vertailun vuoksi Karoqin sisarmalliin Seat Atecaan pääsee kiinni jo 23 426,15 eurolla (sama voimalinja, Reference-varustelu), mutta Škodan Ambition-varustelu tuo vakiovarusteeksi useita Seatin Style- ja Xcellence-tasojen varusteita. Myös Volkswagenin katu-uskottava tyylimaasturi T-Roc asettuu samaan hintaluokkaan, sillä sama manuaalivaihteinen 115 hevosvoiman 1.0 TSI on 23 605 euroa.

Suomessa Karoq-malliston suosituimmaksi yhdistelmäksi puolestaan muodostunee tasavahva 1.5 TSI Style DSG, joka on varustettu 150 hevosvoiman bensiinimoottorilla, 7-vaihteisella kaksoiskytkinautomaatilla sekä Ambitioninia selkeästi pirteämmin höystetyllä Style-varustetasolla. Malliversion hinta on 35 101,44 euroa.

Škoda Karoq hinnat

Style-varustetaso DSG-automaatilla ja myöhemmin saapuvalla virtuaalimittaristolla.

Diesel myös nelivetona

Dieselmallistoon pääsee kiinni 30 196,46 eurolla, jolloin Karoqin malliversio on 115 hevosvoiman 1.6 TDI manuaalivaihteistolla ja Ambition-varustelulla. Dieseleiden puolelta löytyy vastaus myös nelivedon kaipuuseen, sillä Suomen mallistossa on toistaiseksi ainoana nelivetovaihtoehtona 150-hevosvoimainen 2.0 TDI, joka maksaa manuaalina ja Ambition-varustelulla alkaen 36 888,76 euroa.

Suomen malliston erikoisuutena nähdään malliston huipulle asettuva Exclusive-varustetaso. Hinnaston kunkkuna on 2.0 TDI 4×4 Exclusive DSG, jonka hinnat alkavat peräti 46 715,33 eurosta. Varustetaso tuo mukanaan lähes kaikki herkut, joita Karoqin lisävarustelistalta löytyy: 8-tuumaisella näytöllä varustettu Amundsen-navigointijärjestelmä, Canton Audio -äänijärjestelmä, kaistavaroitin avustintoiminnolla, peruutuskamera, sähkötoiminen takaluukku virtuaalipolkimella ja niin edelleen.

Škoda Karoq saa myöhemmin tuotannon edetessä myös virtuaalimittariston sekä säädettävän DCC-alustajärjestelmän. Myös 2.0 TDI:n 190-hevosvoimainen 4×4-versio saapuu tuotantoon myöhemmin, hintojen seuratessa perästä.

Lähde: Škoda Kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Keskustelu