Ajoneuvot | Uutinen | 6.5.2018

Pistokepippuri: uusi Porsche Cayenne E-Hybrid

Porsche Cayenne E-Hybrid on osoitus, että enemmän maksaa joskus vähemmän.

Jaa artikkeli

Kolmannen sukupolven Porsche Cayennen voimalinjapaletti monipuolistuu, sillä nyt tarjolle tulee 3,0-litraisen V6-moottorin ja sähkömoottorin voimat yhdistävä Cayenne E-Hybrid. Voimalinjamatematiikalla polttomoottorin 340 hevosvoimaa ja sähkömoottorin 136 hevosvoimaa kirjoitetaan yhteistehona muotoon 462 hevosvoimaa. Järjestelmän huippuvääntö on 700 newtonmetriä. Porschen Sport Chrono -paketti on autossa vakiovarusteisena ja sähkömoottorin käyttölogiikka vaihtelee valitun ajotilan mukaan, eli oletusarvoinen taloudellisuuskärki vaihtuu suorituskykypainotukseen Sport- ja Sport Plus -ajotiloissa.

Porsche Cayenne E-Hybrid

Pistokepippuri onkin äkäinen, sillä 0–100 km/h taittuu 5,0 sekunnissa ja huippunopeudeksi luvataan 253 km/h. Pelkän sähkömoottorin voimin huippunopeus on 135 km/h ja toimintamatkaa täydellä akulla lupaillaan noin 44 kilometriä. NEDC-testisyklillä mitattuna yhdistetty kulutus on 3,2–3,4 litraa per 100 km ja sähkönkulutus on 20,6–20,9 kWh / 100 km, vaihteluvälien johtuessa käytettävästä rengastuksesta. Uusi 14,1 kilowattitunnin akusto korvaa aiemman 10,8 kWh akuston. Latausajaksi luvataan 7,8 tuntia (230V, 10A) ja lisävarusteisella integroidulla 7,2 kW:n laturilla päästään 2,3 tuntiin kun käytössä on 230 volttia ja 32 ampeeria.

Porsche Cayenne E-Hybrid

Vaihteistona on kahdeksanvaihteinen Tiptronic S -automaattivaihteisto ja voimansiirtojärjestelmän hybridimoduuli on suunniteltu uudelleen edelliseen mallipolveen verrattuna. Lisäksi käytössä on Porsche Traction Management -nelivetojärjestelmä, joka on toteutettu elektronisesti ohjatulla monilevykytkimellä. PASM-aktiivijousitus kuuluu hybridimallin vakiovarusteisiin ja lisävarustelistalta löytyy aktiivisella kallistuksenvakautuksella varustettu PDCC-alustajärjestelmä. Tarjolla on myös vetokoukku, jonka suurin vetokyky on 3,5 tonnia.

Porsche Cayenne E-Hybrid

Porsche Cayenne E-Hybrid laajentaa myös Cayennen varustevalikoimaa esimerkiksi HUD-tuulilasinäytöllä, hierovilla istuimilla, lämmitetyllä tuulilasilla, InnoDrive-ajoavustinpaketilla ja kauko-ohjattavalla erillislämmityksellä. Hybridimallin lataamista voi puolestaan tarkkailla etänä Porsche Connect -mobiilisovelluksella ja järjestelmän avulla voi etsiä lähimmän latauspisteen ja asettaa sen navigointikohteeksi. Tarjolle tulee myös Porsche Charging Service -palvelu, joka toimii kattopalveluna eri palveluntarjoajien latauspisteille, säästäen erillisiltä rekisteröitymisiltä.

Porsche Cayenne E-Hybrid

Toukokuun loppupuolella Eurooppaan saapuva Porsche Cayenne E-Hybrid on hinnoiteltu Suomessa 103 700,96 euroon, joten hybridistä tulee samalla hybridistä tulee Cayenne-malliston uusi hinnat alkaen -malli. Malliversio tuo 122 lisähevosen lisäksi yli 17 000 euron säästön verrattuna Cayenne-perusmalliin.

Porsche Cayenne E-Hybrid

Lähde ja kuvat: Porsche

Jaa artikkeli

Keskustelu