Ajoneuvot | Uutinen | 5.1.2020

Polttomoottorihynttyyt yhteen? Mercedes-Benz ja Volvo harkitsevat yhteistyötä

Kohoavat kehityskulut ja kauppasota ajavat automerkkejä yhteistyöhön. Nyt yhteistyökuvioita viritellään Daimlerin ja Geelyn polttomoottoriosastojen välille.

Jaa artikkeli

Mercedes-Benzin emoyhtiö Daimler ja kiinalaiselle Geelylle kuuluva Volvo harkitsevat yhteistyötä polttomoottorien kehitystyön suhteen. Yhteistyön tarkoituksena olisi jakaa kehitystyön kuluja. Myös Kiinan ja Yhdysvaltain väliset kauppatullit ja sähköisten ajoneuvojen kehityskulut ajavat valmistajia karsimaan ja jakamaan kustannuksia.

Lokakuussa Volvo ilmoitti keskittävänsä muun Geelyn kanssa polttomoottorien kehitystyön ja valmituksen uuteen yksikköön, jonka tarkoituksena on huolehtia koko Geelyn ja mahdollisesti myös ulkopuolisten merkkien polttomoottori- ja hybridivoimalinjatarpeista. Uusi yksikkö on käynnistämässä toimintansa maaliskuussa. Mahdollinen Daimler-yhteistyö tapahtuisi juuri uuden yksikön kanssa.

Automotive Newsin saksalainen painos, Automobilwoche, kertoo Volvon edustajan kommentoineen alustavista neuvotteluista Daimlerin kanssa. Daimlerilta puolestaan on kerrottu, että yhtiön suhde Geelyn kanssa on kehittymässä ”positiivisella tavalla”.

Geely omistaa 10% Daimlerista ja yhtiöt ovat aikeissa rakentaa seuraavan sukupolven sähköiset Smartit Kiinassa. Yhtiöillä on Kiinassa myös yhteinen kyytipalvelu. Geely hankki Volvon omistukseensa 2010, mutta etäisen alun jälkeen ruotsalaismerkkiä on tuotu viime vuosina lähemmäs Geelyn muuta toimintaa. Volvon perusteknologiaa löytyykin esimerkiksi Lynk & Co -automerkin pinnan alta.

Lähde: Automotive News Kuva: Mercedes-Benz

Jaa artikkeli

Keskustelu