Ajoneuvot | Moottoriurheilu | Uutinen | 3.12.2018

Rallin WRC-sarjan lähetysoikeudet Ylelle – kansallismoottoriurheilu jälleen TV2:ssa

Yle ilmoitti hankkineensa rallin maailmanmestaruussarja WRC:n lähetysoikeudet jälleen itselleen. Sopimus tuo osakilpailut ilmaiseksi TV2:lle ja Areenaan 2+2 vuodeksi.

Jaa artikkeli

Yle on hankkinut rallin MM-sarjan esitysoikeudet kausille 2019 ja 2020, joiden lisäksi Ylellä on optio kausista 2021 ja 2022. Esitysväylinä ovat TV2 sekä Yle Areena ja ensimmäisenä kilpailuna nähdään tammikuussa ajettava Monte Carlon ralli. Kauden 2019 kisakalenteri käsittää yhteensä 14 rallia.

– Ralli on suomalaisittain perinteinen ja erityisesti nuoria kiinnostava laji, joka täydentää erinomaisella tavalla Ylen urheilutarjontaa. Sarjassa ajaa monta mahdollista tulevaa suomalaista maailmanmestaria, uusia tähtiä ja kokeneempia menestyjiä. Oikeushankinnalla olemme varmistaneet, että rallikansa saa seurata suosikkilajiaan vapaasti katsottavilla kanavilla, sanoo Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

Edellisen kerran Yle on välittänyt WRC-sarjaa vuonna 2006. Ensi kaudella nähdään rallin ykkössarjassa nähdään ainakin suomalaisvetoisella Toyotalla ajava ajopari Jari-Matti Latavala yhdessä Miikka Anttilan kanssa, Citroënille siirtyvät Esapekka Lappi Janne Ferm sekä M-Sportin Ford-tallissa urakoivat Teemu Suninen ja Mikko Markkula. WRC2:ssa suomalaisväriä edustavat ainakin Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen.

– Olen tästä erittäin mielissäni. Kunnollinen TV-näkyvyys on rallille tärkeää. Toivon, että nyt kun suomalaisia on MM-sarjassa mukana taas paljon, niin päästään myös televisioinnin osalta vähintään takaisin sille erinomaiselle tasolle mitä se oli ennen, kommentoi Toyota Gazoo Racing WRT:n tallipäällikkö Tommi Mäkinen Ylelle.

Rallikauden suomalaishelmi Neste Ralli ajetaan 1.–4.8.2019.

Lähde: Yle Kuva: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Keskustelu