Ajoneuvot Koeajo 14.1.2014

Koeajo: Renault Scénic

Hyvin varusteltu tila-auto, jonka maavarasta on monelle perheelle iloa Suomen kehnokuntoisilla teillä. Hyvää: valoisat sisätilat, penkit, vaihteiston ja moottorin yhteistoiminta. Huonoa: kaasujalalle huonosti tilaa, muoviset levikkeet ja pyöränkaaret eivät paranna ulkonäköä.

Scénic Xmod on Renaultin näkemys crossover-tila-autosta. Auto on vakaa ja valoisa kulkemaan kelirikkoisiakin teitä.

Renault on ollut edelläkävijä crossover-tila-autoissa. Crossover tarkoittaa korotettua versiota perusmallista. Ensimmäinen versio Scénicin cross-overista tuli jo 13 vuotta sitten, silloin nimellä RX4. Malli ei ollut myyntimenestys, mutta nyt aika alkaa olla kypsä.

Xmod eroaa perus-Scénicistä. Reilu maavara ja ulkokuoressa kookkaat muoviset kylkilistat luovat maasturimaista olemusta ja suojaavat maalipintaa.

Etenemiskykyä haastavissa olosuhteissa ei ole unohdettu, vaikka auto onkin etuvetoinen. Grip control -luistonestojärjestelmästä on valittavissa pitoa optimoiva asetus mudalle, hiekalle ja lumelle.

Riittävästi puhtia

Voimanlähteenä on 110 hevosvoimainen turbodiesel, jota saa kuusivaihteisena, joko manuaalivaihteisena tai kaksoiskytkinautomaattina.

Scénic Xmod vaihtoi vaihteet luontevilla kierrosluvuilla ja ilman pätkimistä. Ohjauksessa tuntumaa on kohtuullisesti, vaikka sähköllä tehostettu ohjaus onkin kevyt käsitellä.

Puhtia ja vääntöä turbodieselissä on vähintäänkin tarpeeksi. Auto liikkuu kuormattunakin jouhean tuntuisesti verrattuna suoritusarvoihin ja ollakseen tila-auto.

Tarjolla vain viisipaikkaisena

Tilat ovat tismalleen samat kuin viisipaikkaisessa perus-Scénicissä eli 470 litraa, kun penkit ovat matkustajien käytössä. Xmodia on saatavilla vain viisipaikkaisena.

Korkeahkon katon ansiosta suurille esineille on tilaa penkit kaadettuina. Matkustajien iloksi sivulaseissa on paljon pinta-alaa, josta valo tulee sisään ja katse löytää ulos.

Xmodin 28 485 euroa maksava hinnat alkaen-malli on 3 000 euroa vastaavaa viisipaikkaista perus-Scéniciä ja 1 500 euroa seitsenpaikkaista Grand Scéniciä kalliimpi.

Xmod on halvimmillaankin Bose-varusteltu, johon kuuluu Bosen audiojärjestelmän lisäksi muun muassa alcantara-istuimet ja navigaattori.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Renault

Kaikki koeajot

Uusimmat