Ajoneuvot | Uutinen | 21.4.2017

Riviin järjesty! – Mercedeksen uudistuva S-sarja saa älyä ja moottoreita

Edustusluokan peruskivi uudistui lähinnä pään ja sydämen osalta.

Jaa artikkeli

Mercedeksen smokkimalli, S-sarja, uudistuu faceliftin myötä. Uutta ja älykästä nähdään niin konetilassa kuin ohjaamossa. Uudistuvan moottorivalikoiman lisäksi painoa on annettu autonomiatoimintojen kehittymiselle.

Ulkoisesti S-sarja uudistuu maltillisen arvattavasti. Jäähdyttimen säleikkö ja ajovalot ovat saaneet hienoisesti terävämmän ilmeen. Sama on toistettu perässä valojen ja takahelman osalta.

Mercedeksen uudistuva S-sarja

Moottoripaletin muutoksia

Mercedes esitteli tulevia moottorilinjauksiaan jo jokin aika sitten, mutta nyt työn hedelmät ovat päätymässä tuotantovalmiiseen automalliin. Uudistuneessa S-sarjassa nähdään 3-litrainen 6-sylinterinen dieselmoottori, joka palauttaa rivikutosen Mercedeksen valikoimaan. Viimeisimmillä teknisillä kehitysaskelilla lastattu moottori tulee S-sarjaan 350 d 4Matic ja 400 d 4Matic -malleissa 286- ja 340-hevosvoimaisina versioina. Vääntöä moottoriversiot tuottavat 600 ja 700 newtonmetriä, kulutuksen ollessa 5,5 l / 100 km ja 5,6 l / 100 km. Mercedeksen mukaan moottorit ovat valmiit myös uudemman RDE-normin mukaisiin kulutusmittauksiin.

Mercedeksen uudistuva S-sarja

Myöhemmin tulossa ovat myös M 256 -moottoriperheen bensiinikäyttöiset rivikutoset, jotka tuovat mukanaan koko joukon mietoa hybriditekniikkaa. 48 voltin sähköjärjestelmä mahdollistaa esimerkiksi apulaitteiden ja sähkökäyttöisen apukompressorin käytön turbojen rinnalla. Mercedeksen mukaan uudet kutoskoneet tarjoavat V8-moottoreiden suorituskyvyn taloudellisemmassa paketissa.

S-sarjan mallistossa nähdään myös muita uusia voimalinjoja. S 500 Plug-in Hybrid saa päivitetyn akuston, joten jatkossa ladattavalle hybridille luvataan sähköajoa noin 50 kilometrin verran. S 560 4Matic tuo mallistoon 469-hevosvoimaisen version Mercedeksen 4-litraisesta V8-bensiiniturbosta. Saman teeman jalostetumpi versio on Mercedes-AMG S 63 4Matic+, jossa 4-litraisesta moottorista taiotaan peräti 612 hevosvoimaa.

Mercedeksen uudistuva S-sarja

Uuden S 560 4Matic -voimalinjan saa myös Mercedes-Maybachiin.

Älykkäämpää älyä

Faceliftin myötä S-sarjan autonomisen ajon toiminnot ottavat jälleen askeleen eteenpäin. Näppärästi nimetty Distronic Active Proximity Control and Active Steer Assist ottaa nyt paremmin huomioon S-sarjan ympärillä olevaa liikennettä. Kameroiden ja tutkien lisäksi S-sarja huomioi hyödyntää kartta- ja navigaatiotietoa arvioidessaan liikenteen kulkua. Jatkossa S-sarja huomioi autonomisessa ajossa muun muassa risteysalueet, mutkat, rampit ja jopa tietullit valitessaan tilanteeseen sopivaa nopeutta.

Aktiivinen hätäjarrutusavustin puolestaan pysäyttää ajoneuvon, jos kuljettaja ei ole hetkeen puuttunut auton ohjaamiseen. Ruuhka-avustimen toiminta-aikaa on pidennetty 30 sekuntiin. Liikennemerkkitunnistusta on parannettu ja se varoittaa nyt myös suojateiden lähistöllä olevista jalankulkijoista. Kaistanvaihtoavustinta on samalla parannettu merkittävästi.

Mercedeksen uudistuva S-sarja

Trendien mukaisesti S-sarja on oppinut faceliftissä myös kauko-ohjaimella tapahtuvan pysäköintiryömityksen niksit. Toiminnossa on erikseen Explore-tila, jossa ajoneuvoa voi ajattaa ihan muuten vaan 15 metrin matkalla, auton väistellessä esteitä pienillä ohjausliikkeillä.

Mukavampaa mukavuutta

Mercedeksen vuonna 2013 esitelty Magic Body Control on kokenut sekin kehitysaskeleen eteenpäin. Nyt stereokameroiden avulla tapahtuva tien epätasaisuuksien skannaaminen toimii myös hämärässä ja jopa 180 km/h nopeudessa. Luvassa on siis entistä pehmeämpää kyytiä. Samalla S-sarjan sedan on saanut coupé-mallista tutun kallistustoiminnon, jossa auto kallistuu jopa 2,65° sisäkurvin puolelle vähentääkseen matkustajiin kohdistuvia voimia.

Mercedeksen uudistuva S-sarja

Uutta säihkettä on taiottu myös S-sarjan led-ajovaloista. Mercedeksen mukaan lisävarusteista mukautuvaa Multibeam Led -valotoimintoa on parannettu uudistetulla kaukovaloavustimella. Samalla valoihin on tullut Ultra Range -kaukovalotoiminto, joka nostaa valojen tehon ”lain sallimaan maksimiin”, valojen näkyessä yli 650 metrin päähän 1 luxin viitearvon verran.

Mercedeksen uudistuva S-sarja

Eurooppaan päivittynyt Mercedes-Benz S-sarja saapuu valmistajan mukaan heinäkuussa.

Lähde ja kuvat: Mercedes-Benz

Jaa artikkeli

Keskustelu